Cibulková se vrací do TOP 10! Vylepší i své žebříčkové maximum?

- Jan Vojkůvka

Slovenští fanoušci mohou jásat! Dominika Cibulková, která se krátce po svém čtvrtfinále ve Wimbledonu vdala, prožívá jedno z nejlepších období kariéry, což ji vynese návrat do elitní desítky světa v pondělním vydání světového žebříčku!

Je to výborná sezona, ještě skvělejší léto. Slovenská kráska předvádí, že psychicky je na tom snad nejlépe za celou kariéru, k čemuž ji pomohly dozajista také přípravy svatby, která se uskutečnila záhy po jejím vypadnutí ve Wimbledonu. Kromě osobního štěstí ji však osud přinesl také štěstí pracovní.

Snad nikdy neměla Cibulková tak skvělá čísla. Letos uhrála 37 výher oproti pouhým 12 porážkám, získala tituly v Eastbourne a Katovicích, prošla do finále v Madridu a Acapulcu a i přes poměrně brzké výpadky na grandslamech v Melbourne a Paříži se po dlouhých 18 měsících vrátí do elitní desítky ženského tenisu.

Poprvé se mezi smetánku podívala v roce 2014 po cestě do finále Australian Open. V témže roce však první desítku opustila, následovala i operace a trápení v minulé sezoně. Zkušená sedmadvacetiletá tenistka se však nevzdala a v této sezoně odvádí svá maxima, prožívá dozajista nejlepší sezonu kariéry, což navíc vzhledem k tomu, že na podzim obhajuje pouze jedno semifinále z Japonska, může ještě vyšperkovat.

Návrat do TOP 10 ji zajistilo noční vítězství nad Japonkou Misaki Dojovou ve Stanfordu, kde po vítězství 7:5, 6:0 postoupila do semifinále a může se pokusit navázat na titul z roku 2013, který na tomto americkém turnaji vybojovala. Pokud by se jí podařilo postoupit alespoň do finále, posunula by se dokonce na 9. místo na žebříčku WTA a tak vysoko doposud nikdy v životě nebyla!

„Dnes to bylo velmi těžké. Hrála rychle od prvního míčku, ale ve chvíli, kdy jsem našla to, co jsem potřebovala výhře, začala jsem dělat správné věci po zbytek zápasu,“ měla radost po utkání Cibulková. Nyní ji čeká nasazená trojka Johanna Kontaová, proti níž bude Dominika hrát nejen o páté letošní finále, ale zejména o vylepšení žebříčkového kariérního maxima!