Vrátit to Strýcové? Nevadilo by mi to, říká před semifinále Siniaková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Co se singlistkám nepodařilo, napravují deblistky. Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou dotáhly českou vlajku už do semifinále Roland Garros. Stejně jako před dvěma lety, kdy ale ještě jako outsiderky pořádně překvapily. „To bylo krásné, ale tenhle rok chceme ještě dál,“ říká dvaadvacetileté duo. V boji o finále by mohlo narazit i na další český pár – Strýcová, Sestini Hlaváčková.

Zkušenou (a o víc než deset let starší) dvojici Klepačová, Martínezová Sánchezová udolaly Češky ve čtvrtfinále celkem snadno dvakrát 6:3. Parádní výkon, při kterém mladý český pár ostřílenější soupeřky přechytračil a pak ubil agresivními údery.

„Byl to náš nejlepší zápas na turnaji a celkově i na antuce. Hrály jsme uvolněně, agresivně a aktivně. Šly jsme na kurt s tím, že nemáme co ztratit,“ říká Krejčíková a parťačka Siniaková ji doplňuje: „Od začátku jsme hrály dobře po lajnách. Hlavně se nám podařilo eliminovat Martínezovou, která ráda chodí na síť. Z naší strany skvělý zápas.“

Pokud vše dopadne podle papírových předpokladů, uvidí Paříž ryze české semifinále. Ve středu o něj totiž bude hrát i druhý nasazený pár Barbora Strýcová, Andrea Sestini Hlaváčková. „Pokud to budou ony, tak i na ně by měl náš tenis platit,“ věří si před semifinále Krejčíková.

Motivaci navíc by pak proti Barboře Strýcové měla Kateřina Siniaková. Vždyť to byla právě Strýcová, která tady v Paříži vystavila Siniakové stopku ve třetím kole singlu. A poražená hned po zápase prohlásila: „Doufám, že budu mít možnost to Báře vrátit.“

Proč ne hned na stejném turnaji v deblu? „Uvidíme, jestli se tam Bára s Andreou dostanou. Ale pokud ano, tak mi určitě nebude vadit, když to Báře vrátím,“ usmívá se Siniaková, která by se určitě postarala o to, aby byl tentokrát její výkon proti Strýcové lepší.

A aby společně s Barborou Krejčíkovou došly do svého prvního grandslamového finále. Semifinále přeci jen už znají – vždyť tady v Paříži ho hrály už před dvěma lety. Tehdy to ale byl spíš poprask.

„Předtím jsme spolu vůbec nehrály a najednou jsme udělaly takový výsledek. Bylo to tehdy pořádné překvapení,“ vzpomíná Krejčíková na průkopnický úspěch. A taky třeba na to, jak Češky tehdy vyřadily naprosto suverénní první nasazený pár Mirzaová, Hingisová 6:3 a 6:2.

„Krásná vzpomínka, bylo to naše první semifinále,“ připojuje se Siniaková. A hned upozorňuje: „Teď je to pro nás už těžší, protože soupeřky už nás znají a můžou se na nás dobře připravit.“

To nic nemění na tom, že Siniaková s Krejčíkovou chtějí letos v Paříži určitě víc než semifinále. Jedno utkání je dělí od finále a dvě pak třeba i od senzačního titulu, který by určitě napravil dojem z ne příliš povedeného vystoupení českých singlistů v Paříži.