Rogers Cup bez hlavních hvězd. Chybět budou Murray, Federer i Nadal

- Daniel Kubelka

Nepříjemné zprávy dostávají v posledních dnech organizátoři blížícího se Rogers Cupu v Torontu. Z původně nabité přehlídky tenisových hvězd zůstává po odhlášení tří ze čtyř nejlepších hráčů žebříčku jediná, světová jednička Novak Djoković

Nejčerstvější ztrátu obdrželi pořadatelé kanadského turnaje během úterý, kdy se k již dříve omluveným Nadalovi s Murraym přidal i aktuální třetí hráč světa Roger Federer. Švýcarská legenda bílého sportu se omluvila kvůli únavě, kterou cítí po nedávno skončeném Wimbledonu. Federer se v letošní sezoně potýká s mnoha zdravotními problémy a právě před třetím grandslamem sezóny několik týdnů nehrál.

„Turnaj v Torontu patří mezi mé nejoblíbenější a je mi opravdu velice líto, že nebudu moci předvést své umění skvělým kanadským fanouškům,“ stálo ve Federerově omluvě zveřejněné na jeho facebookovém profilu. „Potřebuji ale více času na odpočinek po Wimbledonu. Těším se ale, až se do Kanady příští rok opět vydám,“ uklidnil své fanoušky slavný tenista.

Den před Federerem se z účasti v Torontu omluvil také v současnosti druhý hráč žebříčku, Brit Andy Murray, který stejně jako Švýcar potřebuje více času na regeneraci po skončení londýnského grandslamu.

Světová čtyřka, Rafael Nadal, nehraje od antukového French Open, ze kterého odstoupil kvůli poraněnému zápěstí. Španěl se měl původně do kolotočů tenisových turnajů vrátit právě v Torontu, jak se ale zdá, ještě není zdravotně zcela v pořádku.

„Teprve před týdnem jsem začal znovu trénovat a ještě nejsem připraven na to zúčastnit se tak náročného turnaje,“ započal svou omluvu několikanásobný grandslamový vítěz a stejně jako Federer se těšil na příští sezónu, během které by do Toronta opět rád zamířil.

Kromě Federera s Nadalem a Murraym diváci v Torontu neuvidí ani Richarda Gasqueta, který laboruje se zády, Davida Ferrera a rovněž ani Gillese Simona.