Haase v šoku: Fyzioterapeut ho během pětisetového zápasu odmítl ošetřit!

- Jiří Vachtl

Nizozemec Robin Haase svedl v úvodní den Roland Garros náročnou pětisetovou bitvu s nasazeným Davidem Goffinem. V jejím průběhu si Haase zavolal na dvorec lékaře a chtěl ošetřit. Fyzioterapeut to však po krátké prohlídce odmítl, tenistovi prý nic nebylo. To Nizozemce naštvalo, protože se stejným lékařem měl podobný problém už v minulosti.

Hned v úvodu grandslamového Roland Garros se schylovalo k velkému překvapení. Nizozemec Robin Haase totiž vedl nad osmým nasazeným Davidem Goffinem 2:0 na sety. Průběh zápasu však možná ovlivnila chvilka, která s tenisem neměla nic společného.

Haase si během náročného utkání vzal pauzu na ošetření a hlavní rozhodčí tak na dvorec přivolal zdravotníka. Ten se nizozemského tenisty hned ujal a začal zjišťovat, co přesně je s jeho tělem v nepořádku. Po krátké prohlídce však další hráčovo ošetření odmítl, Haasovi údajně nic nebylo.

To holandského tenistu samozřejmě pořádně namíchlo. V dalším průběhu utkání toho totiž už moc nepředvedl, když následující tři sety prohrál 4:6, 1:6 a 0:6. Po zápase si na fyzioterapeuta stěžoval, protože stejný problém s ním měl už i na US Open.

"Požádal jsem, aby mě už víckrát neošetřoval," řekl podle portálu tennisworldusa Haase na pozápasové tiskové konferenci. To však už nizozemskému tenistovi ztracený duel nevrátí.

Podobnou žádost před nedávnem podali na WTA sestry Plíškovy. Kristýna i Karolína tak protestovaly proti polské sudí Martě Mrozinské, která dramaticky ovlivnila utkání Karolíny na turnaji v Římě, kdy za rozhodujícího stavu zahlásila české tenistce míček v kurtu jako aut.