Šok! Elitní argentinský tenista ovlivňoval výsledky, v Paříži si nezahraje

- Jan Havlovic

Tenisový svět znovu řeší manipulaci tenisových duelů. Má ji na svědomí Argentinec Nicolas Kicker, kterému jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) prokázala, že na turnajích kategorie Challenger Tour ovlivnil dva zápasy. Kicker je zároveň nejvýše postaveným hráčem v žebříčku v historii, který byl obviněný z manipulování výsledků. Argentinský tenista má pozastavenou činnost, výši trestu se dozví v nejbližších týdnech.

Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) obvinila Kickera z manipulování dvou zápasů na okruhu Challenger Tour. K prvnímu případu ovlivnění tenisového duelu došlo v černu roku 2015 na turnaji v italské Padově, kde uhrál pouhé tři gemy proti Korejci Duck-hee Leemu. Ten druhý přišel o tři měsíce později na challengeru v kolumbijském Barranquille, kde Kicker podlehl Giovannimu Lapenttimu po setech 6:2, 2:6 a 5:7.

Aktuálně 84. tenista světového žebříčku byl v daných zápasech favoritem a na jeho soupeře byl zároveň daleko vyšší kurz.

Argentinský tenista se dozvěděl obvinění v době, kdy se připravoval v Paříži na vstup do grandslamového turnaje Roland Garros. Kicker odteď nesmí sehrát žádný soutěžní zápas na profesionální úrovni a bude čekat, až příslušné orgány vynesou výši trestu. To by mělo být známo v nejbližších týdnech. 

Pětadvacetiletý Kicker měl tenisovou kariéru slušně rozjetou. Před měsícem reprezentoval Argentinu v zápase Davis Cupu a na letošním Australian Open došel do třetího kola.