Team Bucie nebude obhajovat titul na Roland Garros. Šafářová si vybrala ruskou parťačku

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nebudou obhajovat loňský titul z Roland Garros. Členky úspěšné tenisové dvojice se totiž rozhodly, že budou v Paříži startovat každá s jinou parťačkou. Šafářová spojí síly s Ruskou Kuzněcovovou, Matteková-Sandsová bude bojovat po boku světové jedničky Jüng-žan Čchan.

Team Bucie, jak si děvčata přezdívají, v loňské sezoně drtil konkurenci. Ovládl Australian Open, Roland Garros a cílil i na další grandslamové trofeje. Ošklivé zranění americké deblistky však snažení úspěšné dvojice pozastavilo. Matteková-Sandsová se dala do kupy až letos v březnu, v té době zase trápilo virové onemocnění Šafářovou.

Česká tenistka se tak vrátila do turnajového kolotoče až ve Štrasburku, těsně před druhým grandslamem letošní sezony. To Matteková-Sandsová již odehrála po boku světové jedničky Jüng-žan Čchan dva turnaje, a tak bude společně se světovou jedničkou bojovat také na dvorcích Rolanda Garrose.

Šafářová se do turnaje čtyřhry rovněž zapojí, dohodla se s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Teoreticky tak může dojít i na vzájemný souboj dvou velkých kamarádek – Šafářové a Mattekové-Sandsové. Doufejme, že obě výborné deblistky uvidíme již brzy společně na jedné straně kurtu.

Fanoušci se mohou letos těšit také na sestry Williamsovy, které se poprvé po dvou letech představí společně na grandslamovém turnaji. Americké tenistky se pokusí navázat na parížské antuce na triumfy z roku 1999 a 2010.

České barvy budou v boji o deblový titul hájit kromě Šafářové také Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Květa Peschkeová a další.