Sestini Hlaváčková se Strýcovou promarnily náskok a přenechaly titul soupeřkám

- Filip Lefenda

Oslavy se nekonají. Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová v Římě první společný titul nezískaly. Ve finále neuhrály Češky proti australsko-nizozemskému páru Ashleigh Bartyová, Demi Schuursová ani set, ačkoliv v tom druhém vedly už 4:0. Soupeřky naopak proměnily premiérovou spolupráci v překvapivý celkový triumf.

Turnajové dvojky byly ve třetím gemu blízko úvodnímu brejku, rozhodující výměnu za stavu 40:40 ale získala pro své duo pohotovým volejem Schuursová.

Ztracené podání se tak zrodilo až v osmé hře, bohužel na straně českých hráček. Sestini Hlaváčková se Strýcovou do té doby ztratily za tři gemy na servisu jen jediný míč, na čtvrtý pokus už se ale radovaly skrze další rozhodující výměnu soupeřky.

Češky mohly následně získat prohrané podání zpět, stav 40:15 na příjmu ale v brejk nepřetavily.

Do druhé sady vstoupily Sestini Hlaváčková se Strýcovou ve velkém stylu. Velice rychle si turnajové dvojky vypracovaly náskok čtyř gemů, navíc měly k dispozici i servis a vše nasvědčovalo tomu, že rozhodující supertiebreak je jen otázkou času.

Poté ale přišel zkrat. V páté hře sice Strýcová odvrátila na podání dva brejkboly, skrze shodu ale Australanka s Holanďankou snížily. Jejich stíhací jízda navíc pokračovala, když i následující dva gemy získaly skrze rozhodující výměny za stavu 40:40.

Náskok českých favoritek se tak rozplynul jako pára nad hrncem, za stavu 4:4 navíc při podání Strýcové přišla další rozhodující výměna, kterou opět zvládly lépe protivnice. V tu chvíli byl odpor národnostně jednotného dua definitvně zlomen.

Bartyová další gem již dopodávala a zápas uzavřela stylově esem. Premiérová spolupráce s Holanďankou Schuursovou, která v minulostí hrávala třeba s Renatou Voráčovou, tak skončila v Římě senzačním titulem.

Internazionali BNL d'Italia, Řím (ženy, ITA, 3 351 720 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Bartyová (AUS), Schuursová (NED) – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 6:3, 6:4