VIDEO: Winner snů a vadná raketa. To jsem ještě neviděl, kroutil hlavou sudí

- Filip Lefenda

Sobotní den nenabídl na prestižním turnaji v Římě jen semifinále dvouhry, diváci se skvěle bavili také při čtyřhře. Dramatický zápas, jenž skončil nejtěsnějším možným rozdílem až v supertiebreaku, jim nabídly páry Cabal, Farah a Murray, Soares. K vidění přitom byly i dva raritní úkazy.

První situace se udála za stavu 1:1 ve druhém setu, kdy měli Jamie Murray s Brunem Soaresem gembol. Druhý jmenovaný Brazilec jej na síti přetavil v zisk hry neuvěřitelným reflexivním úderem hraným za zády. Všechna čest.

Za stavu 4:2 pak měl stejný pár při skóre 40:0 dokonce tři, resp. čtyři gemboly. Na příjmu byl Kolumbijec Farah, jenž se napřahoval k returnu, v tom mu ale vypověděla službu raketa, která se doslova rozpůlila. "Tak tohle jsem ještě v životě neviděl," komentoval situaci italský umpirový rozhodčí Moscarella, který v Římě během týdne rozmlouval s rackem.

Do finále nakonec postoupili i navzdory smolnému druhému dějství Kolumbijci Cabal s Farahem, kteří vyhráli 7:6(4), 3:6 a 10:8. V bitvě o titul se v neděli střetnou se Španělem Carreňo-Bustou a Portugalcem Sousou.