WTA

Záhadné důvody. Netěším se, ale mám nejlepší výsledky, udivuje Sestini Hlaváčkovou

- Radek Štohl

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová válí i nadále. Zkušená dvojice také v Madridu postoupila do semifinále, ve kterém se na třetím společném turnaji v kariéře pokusí urvat první finále. „S naším výkonem jsem velmi spokojená," radovala se po výhře Sestini Hlaváčková pro web WTA.

Dvě utkání, ani jeden ztracený set a dvanáct prohraných gemů. Taková bilance se před semifinálovým duelem v Římě objevuje na kontě páru Sestini Hlaváčková, Strýcová poté, co ve druhém utkání na podniku porazila dvojici Kingová, Srebotniková 6:4, 6:2.

Po odhlášení Vesninové s Makarovovou jsou tak Češky nejvýše nasazeným duem ve zbývajícím pavouku. „Zápas od zápasu si na sebe více zvykáme. Ještě nějaký čas asi potrvá, než budeme vyhrávat větší duely, ale jsme na správné cestě," prohlásila Sestini Hlaváčková pro oficiální stránky ženského tenisu.

„Naše čtvrtfinálové soupeřky byly zkušené deblistky. Obě je velmi respektuji," pokračovala jednatřicetiletá tenistka, která společně se Strýcovou dosud odehrála sedm utkání. I přes krátkou chvíli si česká dvojice stihla připsat již dvě semifinálové účasti. Kromě Říma se mezi nejlepší čtyři páry tenistky dostaly i v Madridu.

Právě ve Španělsku Sestini Hlaváčková a Strýcová ve čtvrtfinále dosáhly skvělého úspěchu, když po setech 6:4, 1:6, 10:6 udolaly dvojici Latish Chan, Bethanie Matteková-Sandsová. Následně Češky nestačily na debl Babosová, Mladenovicová, proti kterým prohrály 8:10 v rozhodujícím super tiebreaku.

„Pokaždé je to část roku, na kterou se příliš netěším, ale ze záhadných důvodů mám zde nejlepší výsledky. Madrid, Řím i Roland Garros jsou velice rychlé antukové turnaje, které mi sedí dobře."

„Na antuce nejsou ode mě velká očekávání, ale obvykle daný povrch přinese nějaké úspěchy. A to si užívám," dodala hráčka, která letos hraje již se šestou deblovou partnerkou.