WTA

Vinciová se v slzách rozloučila s kariérou. Co končící Italce vzkázala Kvitová?

- Jan Havlovic

Jak nedávno předsevzala, tak nyní učinila. Roberta Vinciová odehrála svůj poslední soutěžní zápas na domácím turnaji v Římě a definitivně se tak rozloučila se svou bohatou tenisovou kariérou. Stalo se tak po porážce od Srbky Kruničové, která v pondělním duelu zvítězila 2:6, 6:0 a 6:3. Na adresu končící legendy italského tenisu se vyjádřila pomocí Twitteru také Petra Kvitová. „Tenisový svět tě bude postrádat, stejně jako já,“ napsala světová osmička.

Roberta Vinciová zanechala v tenisovém světě výraznou stopu. Pětatřicetiletá Italka se ve své kariéře vyšplhala na sedmou příčku světového žebříčku a získala deset titulů. Byla také blízko zisku grandslamového vavřínu, ale ve finále US Open v roce 2015 podlehla krajance Pennettaové. Vinciová zářila také ve čtyřhře, ve které se stala světovou jedničkou a získala 25 titulů.

Legenda italského tenisu ukončila svou kariéru v pondělí na domácím podniku v Římě. Před zaplněnými tribunami sice podlehla ve třech setech Srbce Kruničové, ale po závěrečném fiftýnu se dočkala zasloužených ovací celého stadionu.

Pořadatelé římského turnaje připravili pro Robertu Vinciovou slavnostní ceremoniál zahrnující emotivní video mapující největší tenisové úspěchy šestatřicetileté Italky.

Na adresu Vinciové se na sociálních sítích vyjádřily také hvězdy světového tenisu, včetně Petry Kvitové. „Promiň, že jsem dnes nemohla být u toho. Chtěla jsem tě obejmout a říct ti, jak úžasnou hráčkou si byla,“ napsala česká tenistka na Twitter.

„Přeji ti do budoucna jen to nejlepší. Tenisový svět tě bude postrádat, stejně jako já,“ dodala světová osmička.