WTA

Vítej madridský hattricku! Jsem na sebe opravdu pyšná, raduje se vyčerpaná Kvitová

- Jan Havlovic

Neskutečná bojovnice. Petra Kvitová se v sobotním madridském finále vydala ze všech sil. A přineslo to své ovoce. Z nervydrásající bitvy vytěžila česká tenistka čtvrtý letošní titul, zároveň celkově třetí na prestižním podniku v Madridu. „Moje tělo je úplně vyčerpané, jsem na sebe pyšná,“ povídala Kvitová na pozápasové tiskové konferenci.

Famózní bitva, která zvedala fanoušky ze sedadel. Petra Kvitová absolvovala jedenáctý zápas ve dvanácti dnech. A ve dlouhé bitvě s Bertensovou byla na pokraji svých sil. V jedné z přestávek mezi gemy se svěřila svému trenérovi Jiřímu Vaňkovi, že možná zkolabuje. „Ne, ty nezkolabuješ,“ povzbudil kouč svou svěřenkyni.

Nabuzená Kvitová duel skutečně dovedla do vítězného konce a mohla po třech hodinách vítězoslavně pozvednout ruce k nebi. „Moje tělo je úplně vyčerpané,“ svěřila se Češka na pozápasové tiskové konferenci. „A jsem docela překvapená, že mé tělo zvládlo takovou zátěž.“

Světová desítka zkoušela všechno, aby zahnala nastupující únavu. „Jedla jsem banány a tak. Chtěla jsem to překonat,“ povídala Kvitová novinářům. „V hlavě jsem měla, že přeci další fiftýny už nemohu zvládnout,“ vracela se česká tenistka k okamžikům napínavého třetího setu, ve kterém se jelo skutečně „na krev“.

Kvitová ukázala srdce bojovnice a Bertensovou udolala. „Byla to opravdu velká bitva. Právě tyhle souboje miluji, že?“ otázala se Kvitová novinářů s úsměvem na tváři. „Vyhrát může bohužel jen jedna. Obě bysme ale měly být na sebe pyšné za to, co jsme dnes na kurtu předvedly,“ ocenila dvojnásobná grandslamová šampionka výkon své finálové soupeřky.

Osmadvacetiletá tenistka zkompletovala madridský hattrick, když na místních dvorcích triumfovala již potřetí v historii. „Každý titul chutná skvěle. Vyhrát tady už potřetí pro mě znamená něco speciálního. Nestává se to každý den, jsem na sebe pyšná,“ připomněla Kvitová tituly z roku 2011 a 2015.

Vítězka turnajů v Petrohradě, Dauhá, Praze a Madridu má letos zatím skvělou bilanci. Ve všech čtyřech finálových soubojích dokázala uspět. „Miluju hrát finále především kvůli trofejím,“ pokračovala česká tenistka. „To je přesně ten důvod, proč tady celý týden bojujeme,“ dodala závěrem.

Čerstvá vítězka Mutua Madridu Open se zároveň odhlásila z turnaje v Římě a bude čerpat síly na blížící se Roland Garros.