WTA

Osmá výhra v řadě! Bojovnice Kvitová postupuje v Madridu do čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Skvěle! Petra Kvitová postupuje počtvrté v kariéře do čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu! Světová desítka otočila osmifinálový duel proti Estonce Anett Kontaveitové, kterou porazila po velkém boji po setech 6:7(4), 6:3, 6:3 a připsala si osmou výhru v řadě. V boji o účast v semifinále vyzve Kvitová vítězku souboje Muguruzaová/Kasatkinová.

Petra Kvitová předvedla v Madridu další bojovný výkon, díky kterému se může radovat z postupu do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se světová desítka v Madridu probojovala již počtvrté v kariéře a dál drží naději na zisk třetího titulu z antukového turnaje v hlavním městě Španělska.

Osmifinálové vítězství nad Estonkou Kontaveitovou se však nerodilo vůbec snadno. Kvitová vstoupila do zápasu ideálně, když brejkla svou soupeřku hned ve třetím gemu první sady, avšak poté nezvládla situaci při vlastím servisu. Estonská hráčka prolomila servis světové desítky a šlo se do tiebreaku. V něm si počínala lépe Kontaveitová, která se ujala vedení v zápase.

Druhá sada však byla v režii Kvitové, které se podařilo brejknout dvaadvacetiletou Estonku hned ve druhém gemu. Poté napínala své fanoušky, když musela za stavu 5:3 odvracet tři brejkboly, ale situaci zvládla. Kvitová hned poté proměnila setbol přímým bodem z podání a poslala zápas do dramatické třetí sady.

V té se Kvitové podařilo hned dvakrát prolomit servis své soupeřky a směřovala za vítězství. Kontaveitová ještě utkání zdramatizovala, avšak česká tenistka si vítězství vzít nenechala a postoupila do čtvrtfinále. 

Český tenis má tak ve čtvrtfinále turnaje v Madridu hned dvě své zástupkyně. V odpoledních hodinách totiž vybojovala postup také Karolína Plíšková, kterou čeká souboj se světovou jedničkou Simonou Halepovou. Kvitová vyzve ve čtvrtfinále vítězku duelu mezi Muguruzaovou a Kasatkinovou.