Když se v Mexiku sejdou dvě puberťačky. Cibulková pobavila letitou fotkou

- Tomáš Macák

Jedna se stala grandslamovou vítězkou a světovou jedničkou, druhá se může pyšnit třeba trofejí z Turnaje mistryň. Caroline Wozniacká a Dominika Cibulková se během své tenisové kariéry staly více než známými tvářemi. Slovenská hráčka nyní zveřejnila na sociálních sítích fotku z doby, kdy dvě současné hvězdy bílého sportu takřka ještě nikdo neznal. Když byla jejich sbírka dohromady o 36 titulů chudší…

Těžko hledat tenisového příznivce, který by při vyřknutí jmen těchto dvou blondýnek nevěděl, o koho se jedná. Dominika Cibulková se sice nyní nachází v žebříčku na 33. místě, ale už ví, jaké to je být světovou čtyřkou. To Caroline Wozniacká dokonce ženskému tenisu kralovala, nyní jí patří stříbrná pozice hned za Simonou Halepovou.

Cibulková se blýskla především tím, když na konci sezóny 2016 ovládla Turnaj mistryň v Singapuru po vítězství nad Angelique Kerberovou. Dánka zářila již mnohem dříve - finále závěrečné akce pro nejlepší hráčky sezóny si zahrála už v roce 2010. Přímý souboj o grandslamový titul absolvovala dokonce o rok dříve v New Yorku.

Majoru se ale dočkala až letos na druhé straně světa v australském Melbourne. Takřka čtrnáct let poté, co vznikla společná fotka dvou talentovaných tenistek nacházejících se v pubertě. Cibulková zveřejnila na svém instagramovém profilu fotku, na které spolu s Wozniackou přátelsky pózují.

 

#tbt i m dead ?????? when 14years old in mexico @carowozniacki

Příspěvek sdílený Dominika Cibulkova (@domicibulkova),Kvě 4, 2018 v 12:17 PDT

„Jsem mrtvá. Ve čtrnácti letech v Mexiku,“ napsala s usměvavými smajlíky k příspěvku osmadvacetiletá Slovenka.

Letitou vzpomínku ocenili fanoušci Cibulkové přílivem „lajků“ a komentářů.

Fotografie pochází z doby, kdy se obě tenistky snažily prosazovat na juniorských turnajích, aby mohly o několik let později válčit na elitním okruhu WTA. To se jim povedlo, a dokonce na něm svedly dohromady čtrnáct vzájemných bitev. Hned desetkrát se z vítězství mohla radovat rodačka z Odense. Naposledy porazila Wozniacká Cibulkovou na podzim v Tokiu.

Nesetkaly se ale pouze v rámci zápasů, ve kterých jim šlo o body do žebříčku. Například v roce 2011 se v Bratislavě konala exhibice, během které tenisové krásky bavily publikum nevšedními kousky.

Potkat se teoreticky mohly také nyní na probíhajícím turnaji na červené drti v Madridu. Na další jejich shledání však momentálně nedojde, neboť Cibulková ve španělské metropoli nezvládla úvodní duel proti Garcíaové. To Wozniackou vystoupení na tomto podniku teprve čeká. Do cesty se jí postaví Australanka narozená v Rusku Darja Gavrilovová.