To se nestává tak často, smála se Plíšková při pohledu do statistik. Teď jde na Vandewegheovou!

- Jan Havlovic

Atmosféru stuttgartského finále okusí znovu po 32 letech další Češka! Karolína Plíšková zametla s Estonkou Anett Kontaveitovou 6:4, 6:2 a postoupila letos poprvé do finále. „Necítila jsem se na kurtu zas tak dobře,“ přiznala po utkání česká tenisová jednička. V neděli čeká Plíškovou finálový souboj, ve kterém vyzve Američanku Vandewegheovou.

Zatímco s Ostapenkovou to byl tuhý boj, proti Kontaveitové měla Plíšková zápas pod kontrolou. Češka hýřila aktivitou a svou soupeřkou nepouštěla do žádných větších šancí. „Správný rytmus jsem našla až na konci první sady. Od té doby jsem trefovala míčky daleko lépe,“ komentovala Plíšková průběh utkání.

„Také jsem cítila, že mám při podání mé soupeřky daleko více šancí. Předtím jsem dělala na returnu mnoho chyb,“ všímala si světová šestka.

Na tiskové konferenci v útrobách Porsche-Areny Plíšková také přiznala, že nebyla v ideálním rozpoložení. „Necítila jsem se zas tak dobře,“ povídala novinářům. „Je pro mě důležité, že dokáži vyhrávat zápasy, ačkoliv se zrovna necítím úplně v pohodě,“ cení si šestadvacetiletá Češka semifinálové výhry.

Plíšková zářila především na servisu. V úvodní sadě povolila Kontaveitové při svém podání pět míčků. Ve druhém setu už Plíšková odservírovala všechny čtyři gemy bez ztráty fiftýnu! „To se nestává tak často,“ smála se česká reprezentantka při pohledu na statistické údaje ze zápasu.

Karolína Plíšková se stala zároveň první českou tenistkou od roku 1986, která se ve Stuttgartu probojovala do finálového souboje ve dvouhře. Tou zatím poslední byla Hana Mandlíková.

V nedělním finálovém souboji čeká českou jedničku souboj s Coco Vandewegheovou, se kterou má Plíšková zápornou vzájemnou bilanci (2:3). Dosud poslední vzájemný duel na antuce však Češka dokázala vyhrát. Loni ve Stuttgartu zvítězila Plíšková 7:6(2) a 6:4.

„S Coco jsou to vždy vyrovnané duely. Musím být připravená na její dobrý servis a na agresivní hru,“ říká světová šestka na adresu své finálové soupeřky.

Nedělní finálový souboj ve stuttgartské Porsche-Arena je na programu ve 13:20.