Na servisu ztratila jen 5 míčů! Plíšková deklasovala Kontaveitovou a je ve finále

- Jan Vojkůvka

Rozdílnější průběh zápasu nemohlo semifinále oproti včerejšímu čtvrtfinále mít. Zatímco proti Jeleně Ostapenková musela Karolína Plíšková zápas obracet, v sobotním souboji o postup do finále deklasovala Estonku Anett Kontaveitovou po setech 6:4, 6:2 a zahraje si v prvním letošním finále.

Plíšková do finále postoupila navíc poprvé od loňského července, kdy vyhrála turnaj v Eastbourne. Na další souboj o titul tak čekala více než 9 měsíců. Své čekání ukončila na německé antuce ve Stuttgartu, kde dostane příležitost získat první titul na antuce od triumfu v Praze z roku 2015.

V souboji s Kontaveitovou sice netrefovala tolik prvních servisů, kolik by možná potřebovala, ale soupeřce na returnu ani tak nic nedovolila. Za celý první set Estonka uhrála pět míčků a ve druhém Plíšková dokonce odservírovala všechny čtyři gemy na servisu bez ztráty fiftýnu.

Klíčem k prvnímu setu se ukázal být až devátý gem. V pátém totiž česká hráčka nevyužila tři brejkboly a musela na brejk dlouho čekat. V deváté hře ovšem svou první příležitost přetavila v zisk soupeřčina servisu a čistou hrou úvodní dějství doservírovala.

V druhém setu pak sebrala podání Kontaveitové hned dvakrát, poprvé ve třetí hře a podruhé v sedmém gemu. Estonka, jež za celý zápas nevybojovala ani jeden brejkbol, se na odpor už nezmohla a Plíšková oslavila hladký postup za 65 minut hry.

Ve finále se Plíšková, jež je první Češkou ve finále ve Stuttgartu od Hany Mandlíkové ze sezony 1986, utká s Američankou CoCo Vandewegheovou, která ve druhém semifinále přehrála Francouzku Caroline Garcíaovou rovněž 6:4, 6:2.