Šarapovová se nadále trápí, ve Stuttgartu prohrála už počtvrté v řadě

- Filip Lefenda

Už více jak čtvrt roku čeká na vítězství v soutěžním utkání Maria Šarapovová. Bývalá světová jednička zaznamenala na turnaji WTA ve Stuttgartu čtvrtou porážku v řadě, když nestačila na Francouzku Caroline Garcíaovou.

Duel přitom začala Ruska, kterou v minulých týdnech trápilo bolavé předloktí, výborně. Hned ve druhém gemu se zmocnila prvního podání soupeřky a získala úvodní sadu bez ztráty vlastního servisu 6:3.

Druhé dějství už bylo vyrovnanější. Šarapovová ztratila v šesté hře poprvé podání, manko ale ihned stáhla. Za stavu 4:4 pak měla Ruska v maratonském gemu na returnu dvě šance na brejk, Garcíaová je ale přečkala. Rozhodnout tak musel tiebreak. V tom dokázala Šarapovová zlikvidovat od stavu 3:6 tři setboly, nakonec ale zkrácenou hru prohrála nejtěsnějším rozdílem 6:8.

Rozhodující dějství načala lépe Ruska, které se ujala prvního brejku a rychle vedla 2:0. Tentokrát ale reagovala bleskově i Francouzka, která srovnala krok, aby v deváté hře prolomila podání jednatřicetileté soupeřky potřetí. Garcíaová následně zápas dopodávala a po třísetovém dramatu si ve Stuttgartu zahraje o čtvrtfinále. V tom ji čeká teprve patnáctiletá Ukrajinka Kosťuková.

„Bylo to velmi těsné. Věděla jsem, že Maria je velká bojovnice a že vyhrát bude velice obtížné,“ komentovala duel po jeho konci přímo na kurtu čtyřiadvacetiletá Garcíaová. „Byla jsem agresivnější, oproti předchozím zápasům jsem i o něco lépe returnovala,“ pokračovala v hodnocení šťastná vítězka.

To Šarapovové zbyly oči pro pláč. Pětinásobná grandslamová šampionka od lednového vyřazení ve třetím kole Australian Open prohrála po utkáních s Kerberovou, Niculescuovou a Ósakaovou už počtvrté v řadě.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 740 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Caroline Garcíaová (FRA, 7.) – Maria Šarapovová (RUS, 41.) 3:6, 7:6(6), 6:4