Češky jsou ve finále! Kvitová za necelou hodinu smetla Kerberovou

- Jan Vojkůvka

Český fedcupový tým postupuje po roční absenci opět do finále! Postupový třetí bod zajistila v německém Stuttgartu Petra Kvitová, jež po dalším excelentním výkonu smetla Angelique Kerberovou 6:2, 6:2!

Dvoudenní jízda Petry Kvitové má šťastný konec! Česká tenistka po suverénním vítězství nad Julií Görgesovou zvládla i nedělní výzvu a v duelu s Angelique Kerberovou nepřipustila žádné drama.

Česká hráčka vstoupila do utkání hodně aktivně a hned ve druhém gemu prorazila soupeřce servis. Následně sice ztratila podání, ale ve čtvrté hře opět Kerberovou brejkla a nasměrovala zápas tím správným směrem. Německou hráčku navíc od té doby nepustila ani k jednomu brejkbolu.

První set vyhrála Kvitová po dalším brejku v osmé hře, kdy v maratónské bitvě proměnila druhý setbol. Druhé dějství přineslo sérii úspěšných podání od obou tenistek, avšak od stavu 2:2 panovala dvorci pouze jedna královna.

Byla jí Kvitová, které se podařilo vyhrát čtyři gemy v řadě a s vítězným výkřikem vybojovala postup do finále Fed Cupu. K vítězství nad Kerberovou si světová desítka pomohla hned 24 vítěznými údery, přičemž Kerberová hrála celý zápas trochu zakřiknutě, o čemž svědčí pouhé čtyři winnery Němky.

České tenistky se tak po roční odmlce opět podívají do finále, které se uskuteční v Praze. V něm si zahrají buď se Spojenými státy nebo s Francií a pokusí se získat šestý titul za posledních osm let.

SLEDOVALI JSME ONLINE:

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 2:6 (ztracené podání!) KONEC ZÁPASU
Český fedcupový tým postupuje do finále Fed Cupu! Petra Kvitová vyhrála čtvrtý gem v řadě a za pouhých 58 minut hry smetla Angelique Kerberovou dvakrát 6:2!

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 2:5
Česká tenistka potvrdila brejk a je jediný gem od vítězství!

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 2:4 (ztracené podání!)
Kvitová má mini-mečbol! Dokázala prorazit servis Kerberové, když si vypracovala dva brejkboly a hned ten první proměnila po skvěle trefeném returnu!

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 2:3
Podobně jako Kerberová podává i Kvitová, která si navíc stále více pomáhá i esy. Němku příliš do výměn nepouští.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 2:2
Angelique Kerberová ve druhém setu zatím podává mnohem lépe než v úvodním dějství. Kvitové povolila opět jen jeden fiftýn.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 1:2
Česká tenistka se při svém podání dostala do menších obtíží a prohrávala už 0:30. Čtyřmi vyhranými míčky v řadě ale šance soupeřky na brejkboly zašlapala do antuky.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 1:1
Kerberová během druhé hry nepřipustila podobné zaváhání, jako se jí stalo hned třikrát v úvodní sadě a hladce si dokráčela pro zisk gemu.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6, 0:1
Petra Kvitová vstupuje do druhé sady čistou hrou.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:6 (ztracené podání!) KONEC SETU
Maratonský osmý gem přinesl hned čtyři shody a dramatický boj Kerberové o udržení se v první sadě. Kvitová sice neproměnila první setbol, ale dokázala si na returnu vypracovat i druhý, který po chybě Němky, jež nastřelila síť, využívá!

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:5
Kerberová se i díky dvojchybě Kvitové dostala do nadějného vedení 30:15, ale servírující hráčka komplikace nepřipustila. Česká tenistka třemi fiftýny v řadě vývoj gemu otočila a je jedinou hru od zisku první sady.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 2:4
Také Kerberová si podržela podání. O úvodní fiftýn šestého gemu sice přišla a znovu to vypadalo, že by hráčka na returnu mohla mít více ze hry, ale nakonec se s podáním srovnala, pomohla si i prvním servisem. 

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 1:4
Série ztracených servisů je u konce! Kvitová prohrávala při vlastním podání 15:30, ale vývoj pátého gemu dokázala otočit. Petře se podařilo soupeřku přehrát ve výměnách a eliminovat své chyby.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 1:3 (ztracené podání!)
První gemy zápasu tedy vůbec nesvědčí podávajícím tenistkám. Kerberová sice vedla 30:15, ale Kvitová se začala skvěle trefovat do returnu, vytvářela na německou hráčku tlak a dostala se k brejkbolu, který po chybě soupeřky využila.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 1:2 (ztracené podání!)
Jak rychle se k brejku dostala Petra Kvitová, tak rychle odpovídá Angelique Kerberová, jež si bere ztracené podání zpět využitím hned prvního ze dvou vypracovaných brejkbolů.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 0:2 (ztracené podání!)
Výborně! Petra Kvitová získala úvodní dva fiftýny druhého gemu, a i když se Kerberová následně dotáhla ke stavu 30 obě, závěr hry patřil české tenistce. Ta proráží hned na začátku zápasu Němce servis.

ANGELIQUE KERBEROVÁ – PETRA KVITOVÁ 0:1
Česká tenistka vstoupila do zápasu na podání a zahájila cestu za rozhodujícím třetím bodem hladce udrženým podáním.