Sobotní pohádka českého kapitána: O režisérce Petře a brutální Karolíně

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Může to dopadnout jakkoliv, varoval kapitán Petr Pála před soubojem se silným německým týmem. Nakonec ale všechno směřuje k dalšímu jasnému vítězství. Po sobotě je stav 2:0 na zápasy a Pála pěl na své singlistky chválu: „Fantastický výkon od obou. Máme tři pokusy na jeden postupový bod, což je strašně důležité.“

2:0 po sobotě, to je slušná pozice, co říkáte?
Hodně slušná. Finále je ještě daleko, ale máme tři pokusy na jeden bod, což je proti takhle silnému týmu jako Německo strašně důležité. Holky předvedly fantastický výkon.

Petra smetla Görgesovou 6:3 a 6:2. Čím vyhrála?
Vyhrávala začátky gemů, pak to šlo hrozně rychle. Returnem ji dostala pod tlak. Péťa si strašně krásně celý zápas odrežírovala. Na začátku prohrávala 1:3, ale jakmile si vzala brejk zpátky a vyrovnala skóre, už na kurtu dominovala. Dostala se jí do hlavy a Julia už nevěděla, co má dělat. A do konce zápasu na to nepřišla, protože Péťa už nezaváhala.

Co říct k výkonu Karolíny, která taktéž ve dvou setech porazila Kerberovou?
Kája servírovala neskutečně. Dala 15 es, nedala jí žádný brejkbol, zaplaťpánbůh ani za stavu 4:2 ve druhém setu, to byl stěžejní gem. Když totiž Angie podáte prst, vezme si celou ruku. Dávala tam nejlepší returny. Ale Kája hrála fantasticky, byla odvážná, zvládla to v hlavě. I když se na začátku zápasu necítila. Servisem získala půdu pod nohama.

Němky hrají na turnajích skvěle, ale ve Fed Cupu moc neumí. Ukázalo se to?
Hlavně my ve Fed Cupu umíme, holky hrály odvážně. Ale musí se to potvrdit v neděli. Němky nemají co ztratit, třeba budou uvolněnější.

Pomohl Petře a Karolíně společný páteční trénink?
Určitě, u obou šla kvalita tréninku celý týden nahoru. Pomohla i Bára Strýcová, která jim dala zabrat. Tréninky tak byly kvalitní a holky je odehrály naplno.

Karolína hraje v neděli proti Görgesové a může rozhodnout. Jak ji na to správně naladit?
Potřebuje klid. Podle mě nebude na obláčku. Hraje proti 11. hráčce světa, to nepůjde samo. Bude to jiný druh zápasu. Proti Kerberové hrála Kája brutálně, zítra by jí to mělo proti Görgesové ještě víc sedět. Jenom nastavit hlavu, že jde o další důležitý zápas. Do batůžku si ale může vzít porci sebevědomí. Proti Kerberové to bylo velké vítězství.

Bude ještě týmová porada?
S holkama už jsem mluvil, jestli jsou v pohodě na zítra. Dojdeme pak společně na večeři a potom je důležité se dobře vyspat. A ony si asi navzájem ještě něco poradí na neděli, protože obě viděly své zápasy.