ATP

Monte Carlo: Djokovič měl problém ukončit zápas, loňský finalista venku

- Radek Štohl

Novak Djokovič si v Monte Carlu zahraje osmifinále dvouhry. Srbský tenista ve druhém kole podniku porazil Bornu Čoriče 7:6(2), 7:5, když proměnil až desátou příležitost na konec duelu. V turnaji naopak již nepokračuje Albert Ramos, loňský finalista třetího Masters sezóny prohrál s Philippem Kohlschreiberem ve dvou setech.

Dva zápasy na antuce, čtyři vítězné sady. Takovou bilancí se může na probíhajícím turnaji v Monte Carlu pyšnit Novak Djokovič, který na prestižním podniku postoupil do osmifinále. Jeho cesta druhým kolem ovšem nebyla procházka růžovou zahradou.

Ve druhém zápase na turnaji se bývalý první hráč světa představil proti Bornu Čoričovi. Ihned první gem zápasu nabídl dlouhou podívanou a první brejkbol pro Čoriče, ten ale svoji šanci nevyužil, a tak favorit trestal ve čtvrté hře, ve které využil třetí šanci na brejk v zápase. O další tři gemy později Djokoviče postihla krize při servisu, o který po úvodních třech prohraných fiftýnech nakonec přišel.

Poté následovala klidnější pasáž, oba tenisté si bez problémů drželi sá podání. Za stavu 5:5 Djokovič odvrátil dva brejkboly, aby za chvíli v tiebreaku mohl jednoznačně úřadovat, během zkrácené hry ztratil jen dva míčky.

Druhá sada nabídla divoký začátek, první tři hry skončily brejkem, z čehož těžil právě vítěz prvního setu. Ten si posléze celé dějství hlídal a za stavu 5:3 měl při podání soupeře úvodní dva mečboly, svoje šance však nevyužil, a tak se mohl koncentrovat na vlastní servis.

V desáté hře se ale udály velké věci. Djokovič v ní vedl 40:0, nadějný stav ale zahodil, aby nabídl Čoričovi brejkbol. Jednadvacetiletý mladík ovšem neměl moc šancí ho zužitkovat, protihráč trefil eso. V průběhu hry měl poté dvanáctinásobný grandslamový šampion další čtyři příležitosti, které ale promrhal chybou do deblového koridoru či za základní lajnu.

Po devíti nevyužitých mečbolech tak následoval trest, když Čorič proměnil svoji druhou možnost na brejk. Djokovič se nesložil, naopak se mu povedl okamžitý rebrejk, který již bez větších potíží potvrdil ve dvanácté hře při vlastním podání. V dalším kole srbský hráč narazí na Dominica Thiema.

Loňský finalista Ramos končí
O titul v monackém knížectví se nebude již ucházet Albert Ramos, poražený finalista z minulého roku. Španělský tenista ve druhém kole třetího Masters roku prohrál s Philippem Kohlschreiberem, německému hráči nestačil po sadách 4:6, 2:6. Ramos během utkání ztratil třikrát servis, ani jeden z jeho tří brejkbolů úspěch nepřinesl.

Roley Monte-Carlo Masters (muži, MON, 4 872 105 EUR, antuka)
2. kolo dvouhry
Novak Djokovič (SRB, 13.) - Borna Čorič (CRO, 39.) 7:6(2), 7:5
Philipp Kohlschreiber (GER, 40.) - Albert Ramos (ESP, 24.) 6:4, 6:2