Šarapovová bude hlavní hvězdou nového turnaje

- Jan Vojkůvka

Ruska tenistka Maria Šarapovová potvrdila účast na novém turnaji v San José, kam se po loňském posledním ročníku přesunul podnik WTA ze Stanfordu. V areálu státní univerzity by měla být Ruska na přelomu července a srpna hlavní hvězdou startovního pole.

„Vždy si užívám chvíle, kdy mohu hrát v Kalifornii,“ uvedla Šarapovová v prohlášení ke své účasti na novém turnaji. „Jsem nadšená, že si zahraji na Mubadala Silicon Valley Classic. Celý region má úžasné tenisové fanoušky a nemohu se dočkat, až uvidím nové dějiště v San José,“ prohlásila Ruska.

San José State University je novým dějištěm turnaje WTA, který se ještě v minulé sezoně hrál ve Stanfordu, kde se podnik konal od roku 1997. Po dvaceti letech však došlo ke stěhování tradičního turnaje, který má tradici od roku 1971, kdy se začínalo v San Franciscu. V roce 1979 byl přesunut do Oakladu a o 16 let později do Stanfordu.

Šarapovová by se měla stát hlavním tahákem pro organizátory, kteří zlákali k účasti na turnaji už také loňskou šampionku Madison Keysovou a finalistku CoCo Vandewegheovou.