Němky dostaly naposledy za vyučenou. Teď se chtějí pomstít

- Jan Havlovic

Myšlenky českého fedcupového týmu již směřují na blížící se semifinálovou bitvu ve Stuttgartu. Češky pocestují k našim západním sousedům v pozici mírného favorita. Výběr lodivoda Petra Pály se může opřít také o zkušenosti z více než tři roky starého finále v Praze. Tehdy tým kolem Petry Kvitové slavil v O2 aréně právě sladké vítězství. Němky by se nyní rády za finálovou porážku pomstily na domácí půdě.

Právě před necelými čtyřmi lety se český fedcupový tým nastartoval k úžasné jízdě, která vedla k zisku mistrovského hattricku. Ten české tenistky zkompletovaly na podzim roku 2016 ve Francii.

Finálovou bitvu s Německem tehdy sledovala našlapaná O2 arena. Hned úvodní hrací den byl z českého pohledu naprosto ideální. Petra Kvitová i Lucie Šafářová přinesly do české šatny dva body, přičemž ve svých duelech neztratily ani set. Ve vysočanské areně byla opravdu bouřlivá atmosféra, která hrála do karet domácímu celku. Německé tenistky si také často stěžovaly na hluk při výměnách. 

Vrcholem celého finálového programu pak byla nedělní bitva jedniček. Angelique Kerberová vzdorovala Petře Kvitové téměř tři hodiny. Česká lvice před zraky třinácti tisícovek diváků nekonec udolala Němku ve třech setech a mistrovské oslavy mohly propuknout.

„Hrály jsme výborný tenis, byl to boj o každý míč. Je to speciální a děkuji fanouškům,“ zářila tehdy hrdinka Kvitová. „Cítím se nádherně. Jsem na holky pyšný,“ dodal kapitán Pála.

Náladu české družině nemohla zkazit ani závěrečná prohra Hlaváčkové s Hradeckou, které v deblu nestačily na Görgesovou s Lisickou. O vítězkách slavné trofeje bylo už stejně dávno rozhodnuto.

Po šesti letech znovu do Stuttgartu
Nyní vyrukuje vedoucí tým fedcupového rankingu na Němky znovu. Tentokrát ale na půdu soupeře. Náši západní sousedé zvolili za pořadatelské město tradiční Stuttgart, kde se hrálo semifinále také před šesti lety. Český tým v čele s Petrou Kvitovou si tehdy z jihu Německa odvezl výhru 4:1. Tak snadné to ale letos zřejmě nebude.

Němky totiž nominovaly to nejlepší, co aktuálně mají k dispozici. Natěšení domácí diváci se těší na dvojici Kerberová – Görgesová, která se pokusí zastavit české tažení za dalším titulem a pomstít se za čtyři roky starou porážku. Hvězdný česko-německý souboj je na programu ve stuttgartské Porsche Areně od 21. do 22. dubna.

Česko – Německo 3:1 (Finále, 8.11-9.11 2014, Praha, O2 arena)
Sobota
Petra Kvitová – Andrea Petkovicová 6:2, 6:4 
Lucie Šafářová – Angelique Kerberová 6:4, 6:4

Neděle
Petra Kvitová – Angelique Kerberová 7:6(5), 4:6, 6:4 
Hlaváčková, Hradecká – Görgesová, Lisická 4:6, 3:6 

 

Champagne shower!!!!! #czechfedcupteam #pojd

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 9, 2014 v 8:45 PST