Marod Jaloviec: Nikdo nevěděl, co s tím mám. Návrat už pomalu chystá

- Filip Lefenda, David Schlegel

Loni na podzim si podmanil sérii českých halových turnajů futures, když bral tituly v Opavě, Milovicích i Říčanech. Úctyhodná forma a série patnácti vyhraných utkání v řadě vynesla Marka Jaloviece do třetí stovky žebříčku, letos ale čtyřiadvacetiletý tenista odehrál vinou zranění pouhé dvě utkání a na premiérovou výhru tak zatím čeká. Jaký je jeho aktuální zdravotní stav a kdy plánuje návrat na soutěžní dvorce? O tom se Jaloviec rozpovídal v rozhovoru pro Tenisový svět.

„Na začátku roku jsem absolvoval kondiční přípravu, během ní mě ale rozbolel loket,“ přiblížil příčinu toho, proč letos zatím odehrál jen dvě soutěžní utkání, Marek Jaloviec. „Oba turnaje jsem hrál s bolestí, tak jsem se rozhodl další akce vynechat a zranění vyléčit,“ pokračoval levoruký tenista, který se již od 13. února na kurtech zatím neobjevil.

„Bohužel se to trochu protáhlo, protože nikdo moc nevěděl, co přesně s loktem mám,“ vysvětloval Jaloviec. Jeho comeback už se ale blíží. „Podle všeho by měl být prvním turnajem challenger v Glasgow,“ poodkryl své plány.

Hráč, jenž v žebříčku ATP momentálně uzavírá třetí stovku, přiznal, že mu hodně pomohl daviscupový týden. „Chtěl bych veřejně poděkovat panu Michalu Novotnému, který se o mě během Davis Cupu staral. V Ostravě jsem byl od pondělí do pátku a léčil se u něj, za což patří velký dík i panu Navrátilovi,“ zmínil i nehrajícího kapitána, jenž český výběr dovedl přes Izrael k postupu do zářijové baráže.

„Nyní už jsem opět v plné kondiční přípravě, do toho chodím hodinu hrávat na kurt,“ směřuje již pomalu úsilí k halovému podniku ve Skotsku, kde by měl na přelomu dubna a května uskutečnit Jaloviec svůj soutěžní návrat. „Zatím vše drží,“ libuje si semifinalista loňského challengeru v uzbeckém Taškentu.