Němky v plné síle! Na Češky vyrukují s Görgesovou i Kerberovou

- Jan Havlovic

Německý fedcupový tým ve středu krátce po poledni zveřejnil čtyřčlennou nominaci na semifinálové střetnutí proti České republice. Kapitán Jens Gerlach dle očekávání vsadil na silnou dvojici Kerberová – Görgesová, kterou doplní Tatjana Mariaová a deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Kapitán Gerlach již po únorové výhře nad Běloruskem potvrdil, že pro semifinále počítá jak s Julií Görgesovou, tak i s Angelique Kerberovou. Jeho slova se potvrdila ve středu krátce po poledni, kdy německý fedcupový tým zveřejnil svou nominaci pro duel s Českou republikou.

Na čtyřčlenné soupisce nechybí již zmíněné dvě hvězdy německého ženského tenistu, tedy Kerberová s Görgesovou. Obě tenistky mají v letošním roce skvělou formu. Světová dvanáctka Kerberová ovládla na začátku roku turnaj v Sydney. To Görgesová opanovala podnik v Aucklandu a poprvé v kariéře pronikla do světového desítky.

Na české tenistky tak rozhodně nečeká nic jednoduchého. V Porsche Areně ve Stuttgartu se bude hrát od 21. do 22. dubna na antuce, což je povrch, který vyhovuje zejména Görgesové. Devětadvacetiletá tenistka předvedla v minulém týdnu svou skvělou formu na zelené antuce v Charlestonu, kde došla až do finále.

Gerlach bere do týmu také Tatjanu Mariaovou, která byla součástí vítězného týmu při únorovém čtvrtfinálovém utkání v Bělorusku. Čtvrtou členkou německého týmu je Anna-Lena Grönefeldová, která se specializuje na čtyřhru.