VIDEO: Ten má tanec v krvi! Schwartzman to po dramatickém víkendu rozjel

- Tomáš Macák

Latinská Amerika je Mekkou všemožných tanců. Většina tamních obyvatel v sobě od narození nosí přirozený talent pro pohyb na tanečním parketu. A nemusí se vlastně jednat jen o parket. Diego Schwartzman ukázal i na kurtu po vítězném zápase s Chile, že s tanečními kreacemi nemá sebemenší problém. Aby ne, když sám pomohl týmu dvěma vítězstvími.

Konec dramatického víkendu si zasloužil velké oslavy.

V San Juanu se přetahovala domácí Argentina s Chile v rámci zápasu druhého kola skupiny I americké části o postup do play-off.

A favorizovaný tým kapitána Daniela Orsanice, i bez Juana Martina Del Potra, zamířil po vítězství 3:2 do play-off, ve kterém bude první nasazený.

Největší podíl na tomto úspěchu, podle očekávání, měl z argentinských tenistů malý velký muž Diego Schwartzman. Ten nejprve první den srovnal na 1:1, když ve třech setech porazil Christiana Garina. Následně bylo opět na něm, aby dotahoval, protože čtyřhru Argentina prohrála. Nicolase Jarryho, chilskou jedničku, ale bez problémů vyprovodil ve dvou setech.

Pak si už jen světový hráč číslo 15 počkal na rozuzlení v pátém zápase, který měl pro argentinskou reprezentaci šťastný konec po výhře Guida Pelly.

A mohlo se začít tančit. V kolečku tvořeném celým týmem to Schwartzman pořádně rozjel.