Hlaváčková v kvalifikaci skončila, přesto bude hrát první kolo... proti Hradecké

- Jakub Slunečko

Mladá Francouzka Oceane Dodinová si přivezla do Prahy formu. V kvalifikaci devatenáctiletá tenistka suverénně porazila všehny soupeřky a nezastavila ji ani Andrea Hlaváčková. „Je to výborná hráčka a dneska si zasloužila vítězství,“ uznala Češka. Hlaváčková ale nemusí zoufat - do hlavní soutěže se nakonec podívá jako lucky loser. V 1. kole jí navíc čeká velice známá soupeřka - Lucie Hradecká.

To ale Hlaváčková po zápase netušila. I když doufala: „Moc bych si přála, abych si tady ještě zahrála, protože je šance dostat se do hlavní soutěže jako lucky loser.“ Během několika minut se rozhodlo o tom, že její přání se splní. Do hlavní soutěže proklouzly celkem tři poražené kvalifikantky - kromě Hlaváčkové byly nakonec vylosovány dvě její krajanky - Barbora Krejčíková a Tereza Smitková.

Ještě zajímavější výsledek pak přineslo následné dolosování. Andrea Hlaváčková se totiž na úvod hlavní soutěže postaví své deblové parťačce Lucii Hradecké. První jmenovaná ale ví, že do tohoto duelu musí svůj výkon zlepšit.

„Proti Dodinové tam bylo až moc gemů, ve kterých jsem měla na výhru, ale neproměnila jsem to. Ona výborně zabíjela míče nebo já jsem vybrala špatnou variantu,“ litovala Hlaváčková.

Třicetiletá Češka se před pražským turnajem potýkala s virózou, tudíž ji moc neprospívá místní počasí. Během jejího zápasu se totiž rychle střídal silný vítr, jasná obloha i lehké sněžení. „Počasí tady celkově nepomáhá nikomu. Hrát při sněžení není ani zdravé ani správné. Je to ale prostě tak, všechny to máme stejné a nemůžeme se na to vymlouvat,“ uznala.


Galerie