WTA

Kvitové to zde sedlo, tvrdí ředitel Charlestonu

- Radek Štohl

Petra Kvitová sice v Charlestonu nezvládla úvodní zápas, přesto na českou tenistku vzpomínají v dobrém. Podle turnajového ředitele Boba Morana byla účast osmadvacetileté tenistky na celé akci jedním z vrcholů podniku a pevně věří, že se představí také v dalších ročnících. Moran zároveň mluvil o dlouhodobé účasti Lucie Šafářové.

Volvo Car Open tradičně otevírá antukovou část roku, ačkoliv se hraje na neobvyklém zeleném povrchu. Turnaj s šestačtyřicetiletou tradicí letos do svých řad přilákal i dvě hráčky TOP 10 Caroline Garciaovou a Petru Kvitovou, ani jedna z favoritek se nakonec nedostala do čtvrtfinále.

Právě dvě známé tenistky do svých řad přilákal Bob Moran, ředitel celého podniku, který však přiznal, že není vůbec jednoduché elitní hráčky získat. „Nepořádáme grandslam, nebo turnaj kategorie Mantadory, takže při vyjednávání musíme pracovat o trochu náročněji," stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení Morana.

„Naše jednání trvají celoročně a hráčky to dobře ví. Nebavíme se pouze se samotnými účastnicemi, ale také s jejich agenty a trenéry," přibližíil nelehkou práci a zákulisní tahanice.

Letos poprvé v Charlestonu hrála Petra Kvitová a ačkoliv vypadla hned ve druhém kole s Kristýnou Plíškovou, tak Moran se domnívá, že její účast měla na turnaj pozitivní vliv.

„Perfektně jí to zde sedlo. Vyplatili se nám naše vztahy s jejím agentem a krajankami, včetně Lucie Šafářové, se kterou máme již dlouholetou zkušenost. Myslíme si, že Petra tu zažila skvělé chvíle a že se na zdejší místo vrátí i v následujících sezónách," zakončil Moran.