Na banketu šla rivalita stranou. Češi vtipkovali s francouzským kapitánem

- Jakub Slunečko, Daniel Kubelka

Tohle o víkendu moc neuvidíte. Český tým na chvíli zakopal válečnou sekyru a setkal se s francouzskými soupeři na tradičním daviscupovém banketu. „Veškerou rivalitu a soupeření si necháme na víkend,“ ujišťuje pro Tenisový svět česká jednička Jiří Veselý.

Někteří už podobné akce znají velice dobře. Nespočet daviscupových banketů zažil třeba Radek Štěpánek nebo Jiří Veselý, naopak úplně nová zkušenost to byla pro devatenáctiletého Zdeňka Koláře. Český tým dorazil do třineckého kulturního domu Trisia perfektně sladěný a plný úsměvů.

Těmi nešetřil ani při setkání se soupeřem. Radek Štěpánek se v uvolněné atmosféře pustil do rozhovoru s francouzským kapitánem Yannickem Noahem. Oba spojuje velké šoumenství na kurtu i mimo něj. Družnou diskuzi obohatil i kapitán Jaroslav Navrátil nebo Jiří Veselý.

„Všechno probíhá v naprosté pohodě,“ potvrzuje Veselý. „Do víkendového zápasu nemá nikdo s nikým problém, všichni se navzájem znají z okruhu, takže je tady naprostý klid,“ pokračuje. Pro všechny zúčastněné se tak jednalo o příjemný večer před začátkem víkendové bitvy.

V neutrálním hávu bylo zahaleno i jídelní menu. Galantinu z vepřové panenky vystřídala ratatouille, u které si určitě přišli na své hlavně Francouzi. Naopak víno zůstalo ryze domácí záležitostí – servírovalo se rulandské šedé.

Tradiční středeční daviscupový banket doplnili svou účastí také organizátoři, bez kterých by čtvrtfinále v Třinci nemohlo proběhnout. Dorazil také Ivo Kaderka, prezident Českého tenisového svazu, nebo třinecká starostka Věra Palkovská. 


Galerie