Do kin zamíří nový tenisový film, slavná hráčka samu sebe hrát nechtěla

- Filip Lefenda

Sportovní příznivci, a zejména pak ti tenisoví, se mohou těšit na nový filmový snímek. Ten bude mapovat kariéru dvojnásobné grandslamové šampionky a někdejší ženské světové dvojky Li Na. Sama šestatřicetiletá Číňanka se ale na plátnech neobjeví, na roli si netroufá.

„Režisér Čan si již pro tento účel vybral herečku,“ prozradila Li Na. „Po ukončení kariéry jsem vyzkoušela mnoho věcí, hraní ale není nic pro mě,“ usmívala se.

Bývalá druhá hráčka světa se přitom objevila hned v několika televizních reklamách svých sponzorů, jak ale přiznala, ve své kůži se zrovna dvakrát necítila. „Prostě nejsem typem člověka, kterého by tato branže nějak zvlášť zajímala,“ pokračovala Li Na. Jméno herečky, jež bude dvojnásobnou grandslamovou vítězku hrát, bude odtajněno v následujících dnech.

Tenistce, jež v sezóně 2011 ovládla Australian Open a Roland Garros, však na kvalitě snímku monitorujícího její bohatou kariéru pochopitelně záleží. „Režisér Čan je strašný perfekcionista,“ pochvaluje si hráčka, jež ve stejném roce ukončila kariéru, aby se následně stala matkou dcery Alisy.

„Rodina a výchova dětí je teď pro mě na prvním místě,“ říká Li Na, která chystá i svou druhou knihu. Zatímco ta první s názvem „My life (Můj život)“ pojednávala o její tenisové kariéře, druhá zmonitoruje její život poté, co raketu pověsila na hřebík. „Je to opravdu obrovská změna,“ dodává vítězka devíti singlových titulu z podniků WTA.