Drama v Miami! Půlnoční bitvu urval neporazitelný Del Potro

- Jan Vojkůvka

Neskutečnou bitvu, která se protáhla přes půlnoc místního času, spolu svedli Juan Martin Del Potro a Milos Raonic v souboji o postup do semifinále turnaje Masters v Miami. Kanadský tenista nevyužil ve třetím setu vedení a jako mnozí ostatní se musel sklonit před neporazitelným Argentincem, který urval postup po vítězství 5:7, 7:6(1), 7:6(3).

Před rozvášněným davem, který si užíval takřka tříhodinovou bitvu na centrálním dvorci, si mohl po posledním míčku vítězně zakřičet Del Potro, jenž vyhrál už patnácté utkání v řadě a dál živí naději na zisk Sunshine Double, tedy vítězství v Indian Wells i Miami. Dramatický souboj, který sváděl s Milosem Raonicem, si neužívali jen diváci.

„Takové zápasy miluju,“ radoval se po utkání Del Potro. Právě se mu totiž povedlo otočit zápas, ve kterém prohrával 0:1 na sety a byl v problémech i ve třetím dějství. „Oba jsme hráli dobře. Rozdíl byl asi v tom, že mně více vyšly tiebreaky,“ přemítal Argentinec.

První set rozhodl jediný brejkbol, ke kterému se dostal Raonic ve dvanáctém gemu. Kanaďan ho proměnil, čímž využil i první setbol a dostal Del Potra pod tlak. Argentince ovšem, stejně jako v předchozích zápasech, drželo podání v klíčových situacích. Ve druhém setu odvrátil brejkbol v šesté hře a dovedl dějství do zkrácené hry, ve které vyhrál hladce 7:1.

Do problémů se dostal v rozhodující sadě, ve které ztratil podání v prvním i třetím gemu. V obou případech ale dokázal zabrat na returnu a okamžitým rebrejkem se vrátit zpět do hry. Když následně v páté hře odvrátil dva brejkboly Raonice, zašlapal šance Kanaďana na úspěch do země. Od té chvíle totiž na servisu další komplikace nepřipustil, opět dovedl set do tiebreaku a znovu hladce, tentokrát 7:3, vyhrál.

„Jsem hrozně unavený,“ přiznal na kurtu. „Ale mám před sebou den volna, abych se stihl připravit na pátek. Bude hodně důležité, abych se dal dohromady fyzicky i psychicky, protože tohle byla skutečná bitva,“ dodal. V semifinále si Del Potro zahraje s domácím tenistou Johnem Isnerem.