Šarapovová odhalila důvod absence v Miami. Proč Ruska nesměla do letadla?

- Jan Vojkůvka

Trable Marie Šarapovové se zdravím jsou od jejího návratu po dopingovém trestu takřka na denním pořádku. Zranění nohy či levého předloktí, které se v těchto týdnech znovu ozvalo, narušuje její touhu patřit opět k nejlepším. Kromě něho jí však diagnostikovali také vzduchovou kapsu v plicích.

„Kromě toho, že jsem si zranila své levé předloktí půl hodiny před prvním zápasem v Indian Wells, jsem také zjistila, že mám ve svých plicích vzduchovou kapsu, kvůli které jsem neměla tři týdny dovoleno létat,“ napsala ruská superhvězda na svůj Twitter.

Reagovala tím na kritiku svého fanouška s přezdívkou 'Daniil N', což je spoluzakladatel #SharaFamilyRUS a patří k jejím skalním příznivcům.

„Myslím, že hráčka s tak úžasnou kariérou , která byla vždy milá a otevřená ke svým fanouškům, by mohla vydat prohlášení a říct pravdu,“ napsal Daniil N.

„Spousta fanoušků podstupuje velký risk a kupuje si vstupenky a letenky na její zápasy. A Maria to dělá znovu a znovu. Mám ji rád a respektuji ji, ale jsem zklamaný,“ dodal a narážel na časté odhlašování Šarapovové z turnajů. Popularita ruské tenistky je přitom tak velká, že mnozí její fanoušci absolvují i daleké mezikontinentální cesty, aby ji mohli vidět na kurtu.

Šarapovová, jež si tento vzkaz přečetla, neváhala a napsala dlouhé vyjádření, ve kterém svou absenci osvětlila a přiznala i větší zdravotní komplikace, kvůli kterým nemohla ani do letadla.

„Pokud si myslíte, že si užívám, když musím na magnetickou rezonanci, CT, dostávám injekce a mluvím s pěti lékařskými specialisty, tak vám mohu upřímně říci, že tentokrát nemáte pravdu,“ pokračovala Ruska.

„Je mi vážně líto, že jste koupil dvě vstupenky pro kamaráda, který se těšil, že mě uvidí hrát. Ale možná tentokrát nemusíte pochybovat a snad pochopíte, že bych tohle všechno vyměnila za to, abych mohla hrát před vaším kamarádem,“ dodala.