Letem světem u Štěpánka a Vaidišové: Rozvod, sladké sblížení i brzké těhotenství

- Radek Štohl

V úterý večer Radek Štěpánek na sociálních sítích oznámil, že s Nicole Vaidišovou čekají narození dítěte. Ne však celý jejich vztah byl idylkou. Tenisová dvojice zažila svatbu, rozvod, čas odmlky, neúspěšné shledání, aby se nedávno zase sblížila. Jejich návrat poté vyvrcholil těhotenstvím bývalé sedmé hráčky světa, která by měla porodit v průběhu léta.

Štěpánek s Vaidišovou spolu začali poprvé na veřejnosti vystupovat ke konci podzimu 2007. O necelé tři roky později pár již vstoupil do svazku manželského, konkrétně se tak událo v červenci 2010. Když to už vypadalo na celoživotní idylku, dvojice se v červnu 2013 rozvedla. A kroky obou směřovaly jinam.

Dvojnásobný vítěz Davis Cupu brzy po rozvodu začal chodit s Petrou Kvitovou, tento vztah ale vydržel pouhý rok. Od té doby se několikrát spekulovalo, že Štěpánek s Vaidišovou jsou opětovně spolu, oficiálně to povrdili v únoru 2016. Tehdejší randění však mělo jepičího trvání, a tak to vypadalo na smolný konec české dvojice.

Situace se ale změnila v posledních měsících uplynulého roku. Nejen sportovní fanoušci mohli zmiňované duo vidět v říjnu na zápase fotbalové Sparty Prahy. Definitivní návrat byl potvrzený v listopadu, kdy společně přestali celou záležitost skrývat a na svých instagramových účtech sdíleli vzájemné fotky z dovolené v Abú Zabí.

 

Happy Special Valentines day❤️@nicolevaidisova

Příspěvek sdílený Radek Stepanek (@radek_stepanek),Úno 14, 2018 v 11:28 PST

Od té doby se veřejnost přestala o jejich soukromí tolik zajímat. Z pohledu Štěpánka nejvíce zaujalo ukončení hráčské kariéry, po kterém následovalo přesunutí do trenérského štábu a rovnou k bývalému prvnímu hráči světa Novaku Djokovičovi. S tím zatím kvůli rekonvalescenci Srba po zranění moc turnajů neobjel, díky čemuž měl více času na osobní záležitosti.

Jednu novinku z rodinného života poté představil den před prvním jarním dnem, kdy na sociálních sítích zveřejnil, že s Vaidišovou čekají potomka. „Jsme šťastní, že se s vámi mohu s Nicole podělit o radostnou zprávu. V létě se dočkáme přírůstku do rodiny!“ napsal na sociálních sítích.

Jestli bývalé tenisové dvojici pomůže narození dítěte ke šťastnému usednutí, se teprve uvidí. Pokud by však zůstali dohromady, mohli by poté společnými silami vychovávat potenciálního tenisového nadšence. A to by jistě nikomu nevadilo.