Přežila masakr v Las Vegas. Ostatní takové štěstí neměli, vzpomíná tenistka

- Jan Vojkůvka

Krvavý masakr, který před půl rokem v americkém Las Vegas rozpoutal čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock, se stal jednou z největších tragédií v dějinách Spojených států. Během country koncertu zemřelo tehdy 59 lidí a více než 850 návštěvníků bylo zraněno. Velké štěstí v neštěstí měla britská tenistka Laura Robsonová, která z tragédie vyvázla bez zranění. „Ostatní ho ale neměli,“ připomněla smutně Britka.

Mělo to být krásné zakončení víkendu, které se ale změnilo v noční můru. „V první chvíli to znělo jako ohňostroj. Pak najednou začali všichni utíkat. Bylo to děsivé,“ popisovala tehdy Robsonová na svém twitterovém účtu.

Ani s odstupem času ale nedokáže zatlačit hrůzu, kterou společně s tisíci milovníky country hudby prožila. „Měli jsme opravdu štěstí. Já a moji přátelé,“ vrátila se během australské turnajové šňůry na turnajích ITF k tragické události. „Bylo to šílené. Víc k tomu asi nemám co říct... Nerada nad tím takhle přemýšlím, ale měli jsme štěstí, protože jsme byli stranou a pomalu odcházeli. Spousta lidí ale tohle štěstí neměla,“ podotkla sklesle.

Po útoku, který se stal v říjnu, prožívala každodenní strach o svůj život, když si uvědomila, jak blízko byla v Las Vegas smrti. Překonat úzkost byla pro čtyřiadvacetiletou hráčku, která během kariéry vystoupala až na 27. místo světa, jedna z nejtěžších věcí na světě, kterým musela čelit.

„Po koncertě jsem se vydala domů, což se ukázalo být dobrým nápadem. Když mě mamka vyzvedla na letišti, tak mě pořádně objala. Když jsem se pak vrátila domů, moji psi vycítili, že jsem trochu mimo a celých pět dní u mě seděli. Popravdě jsem pět dní nevyšla z domu,“ přiznala Robsonová.

„Ale nakonec jsem se musela vrátit do reality a zpátky na kurty,“ dodala 211. hráčka světa s tím, že po šokujícím zážitku si mnohem více váží života a každého nového dne.