Federer propagoval v Chicagu Laver Cup. McEnroe už nominoval prvního hráče

- Jan Havlovic

Tenisová sezona je v plném proudu a s ní se blíží také druhý ročník Laver Cupu. Přesně 186 dní před vypuknutím celé akce dorazil do Chicaga Roger Federer, který se v hostitelském městě potkal s Rodem Laverem, Johnem McEnroem a Nickem Kyrgiosem. Hvězdná čtyřka poté společně propagovala v pořadí druhý ročník této týmové tenisové soutěže.

Federer se do Chicaga přesunul z kalifornského Indian Wells, kde ještě v neděli absolvoval neúspěšně finálový souboj s Argentincem Del Potrem. Poté se světová tenisová hvězda letecky přesunula právě do Chicaga, kde propagovala druhý ročník Laver Cupu.

Švýarský hráč se ve třetím nejlidnatějším městě USA potkal s Nickem Kyrgiosem, se kterým nejprve poobědvali a poté si zapinkali v Millennium Parku u Cloud Gate, slavné obloukové sochy ve tvaru fazole. Poté se oba tenisté zúčastnili tiskové konference, na které nechyběl ani Rod Laver a John McEnroe, kapitán výběru Světa.

„První ročník v Praze byl speciální a už se nemůžu dočkat, až si zahraji tady v Chicagu,“ řekl Federer na začátek tiskové konference. „Bylo úžasné být spoluhráč kluků, proti kterým normálně nastupuji na turnajích,“ přibližuje Švýcar unikátnost Laver Cupu.

Právě na Chicago má skvělé vzpomínky kapitán výběru Světa, John McEnroe, který v roce 1991 na místním Chicago Open získal titul, když ve finále porazil svého bratra Patricka. „Chicago je skvělé město se sportovní tradicí,“ uvedl legendární americký tenista.

McEnroe nelenil a rovnou nominoval prvního člena svého výběru. „Nominuji Nicka Kyrgiose. Minulý rok ukázal, že je skvělý týmový hráč a na kurtu nechal opravdu vše,“ ocenil McEnroe kvality dvaadvacetiletého australského tenisty.

Druhý ročník Laver Cupu je v Chicagu v United Center na programu od 21. do 23. září letošního roku. 

TWEET