Vlasy po tátovi, zarputilost po mámě. Ósakaová skrývá zajímavý příběh

- Jan Havlovic

Japonka Naomi Ósakaová je hlavní tenisovou hvězdou posledních dnů, když opanovala prestižní podnik v Indian Wells. Teprve dvacetiletou šampionku zdobí také zajímavý životní příběh. Ósakaová se narodila v japonském městě Ósaka, ale už ve třech letech se společně s matkou Japonkou a otcem Haiťanem přestěhovali do USA, kde dodnes žijí. Zajímavostí je, že tenisu se věnuje také její starší sestra Mari.

Největším překvapením uplynulého prestižního turnaje v Indian Wells byla bezesporu Japonka Naomi Ósakaová. Teprve dvacetiletá tenistka přešla přes všechny nástrahy a oslavila premiérový triumf na okruhu WTA. Díky turnajovému vavřínu stoupla její popularita i postavení v žebříčku. Mladá Japonka vylétla na 22. místo.

Šampionku Ósakaovou zdobí také zajímavý životní příběh. Narodila se v roce 1997 v japonském městě Ósaka. V zemi vycházejícího slunce však vydržela do svých tří let, poté se společně s matkou Japonkou a otcem Haiťanem přestěhovali do New Yorku. Otec Leonard Francois chtěl totiž být blíže své rodině.

Právě ve Spojených státech amerických se naplno rozjela její tenisová kariéra. Svůj vůbec první turnaj na profesionální úrovni ale odehrála nedaleko rodné země svého otce – na Jamajce. V Montego Bay však vypadla hned v prvním kole po souboji s Američankou Bhargavovou.

Když se slibná kariéra Ósakaové začala rozjíždět, musela udělat talentovaná tenistka důležité rozhodnutí – jakou zemi bude reprezentovat. Společně se svým otcem dali přednost Japonské tenisové federaci.

 

Championship Smiles #BNPPO18 #TennisParadise

Příspěvek sdílený BNP Paribas Open (@bnpparibasopen),Bře 18, 2018 v 12:57 PDT

Její obrovský talent poté poznala i slavná Serena Williamsová. „Viděla jsem Naomi hrát. Je ještě mladá, ale hraje velmi agresivně a je talentovaná. Bude jednou hodně nebezpečná,“ říkala vítězka třiadvaceti grandslamových trofejí v září 2016. Od té doby se herní kvality mladé Japonky výrazně zlepšily.

To ostatně předvedla na právě skončeném turnaji v Indian Wells, kde vyřadila mj. světovou jedničku Simonu Halepovou nebo Češku Karolínu Plíškovou. Nyní se přesunula do Miami, kde hned v prvním kole vyzve navrátivší Serenu Williamsovou.

Zajímavostí je, že se Naomi může brzy klidně potkávat na velkých turnajích se svou starší sestrou Mari. Ta rovněž figuruje na tenisové mapě, ale na větší úspěch zatím čeká. Jednadvacetiletá Japonka je aktuálně na 301. pozici světového žebříčku.  

 

Squad up ?

Příspěvek sdílený Naomi Osaka 大坂なおみ (@naomiosakatennis),Bře 18, 2018 v 8:56 PDT