Bojovník Federer je ve finále! Otočil duel s Čoričem a udržel letošní neporazitelnost

- Jan Havlovic

To byl zápas! Už to vypadalo, že Roger Federer skončí na prestižním turnaji v Indian Wells před branami finále, ale nakonec je vše jinak. Obhájce titulu otočil bitvu s Bornou Čoričem, když zvítězil po setech 5:7, 6:4, 6:4 a vybojoval postup do třetího letošního finále. Federer zároveň uhájil letošní neporazitelnost, když vyhrál sedmnáctý soutěžní zápas v řadě.

Hned úvod sobotního programu prestižního turnaje v Indian Wells nabídl parádní podívanou! V první sadě semifinálového souboje mezi Federerem a Čoričem oba hráči excelovali na podání. Úvodní brejkbolová příležitost zápasu přišla až v jedenácté hře při podání Federera. První možnost ještě Čorič neproměnil, tu druhou už ano a následně dovedl první sadu do vítězného konce.

Dvacetinásobný grandslamový šampion měl namále i ve druhém setu, když si hned v úvodu prohrál servis. Federer však v závěru prolomil hned dvakrát podání chorvatského protivníka a poslal dramatický duel do třetího setu.

Napětí sílilo a na centrálním dvorci v Indian Wells byl k vidění parádní tenis! Federer musel hned dvakrát dotahovat ztrátu brejku, ale v obou případech dokázal v kritických momentech uspět. Poté v důležitém desátém gemu zaútočil. Od stavu 4:4 získal hned osm míčků v řadě a zlomeného Čoriče definitivně dorazil.

Švýcarský tenista tak pokračuje v Indian Wells v cestě za obhajobou loňského titulu. Zároveň uhájil letošní neporazitelnost, když vyhrál sedmnáctý soutěžní zápas v řadě.

Roger Federer (SUI, 1.) – Borna Čorič (CRO, 49.) 5:7, 6:4, 6:4