Turnaj v Miami vynechá kvůli zranění další hvězdná hráčka

- Jan Vojkůvka

Turnaj v americkém Miami přišel o další velké jméno. Zatímco na jedné straně mají tenisoví fanoušci velkou radost z návratů Sereny Williamsové či Victorie Azarenkové, musí na straně druhé oželet účast mnohých oblíbených tenistek. Další z nich je ruská superhvězda Maria Šarapovová, která má problémy s levým předloktím a rozhodla se z podniku odhlásit.

Pětinásobná grandslamová šampionka, která se po slušném vstupu do sezony začala herně trápit a prohrála tři zápasy v řadě, se odhlásila z turnaje v Miami kvůli obtížím s levým předloktím. Ono předloktí Rusku trápilo už v minulé sezoně a musela kvůli němu v létě vynechat několik turnajů.

„Je mi vážně líto, že se musím odhlásit z jednoho ze svých oblíbených turnajů kvůli zranění levého předloktí,“ uvedla Šarapovová, kterou v hlavní soutěži nahradí domácí tenistka Jennifer Bradyová. „Dělám vše, co je v mých silách, abych se vrátila v nejkratší možné době.“

Ruska, která na posledních dvou turnajích včetně Indian Wells vypadla už v prvním kole, se zařadila po bok několika dalších velmi populárních hráček, které podnik v Miami vynechají. Mezi nimi je i Lucie Šafářová, kterou trápí nemoc, Číňanka Šuaj Pcheng, Slovenka Dominika Cibulková nebo Mirjana Lučičová-Baroniová.

Šarapovová se po dopingovém trestu, který vypršel minulý rok v dubnu, stále snaží najít konstantní formu, díky níž by dokázala uhrát několik slušných výsledků na více turnajích v řadě. Přinejmenším v Miami ale na znovunalezení formy nedojde.