VIDEO: Jako kočka domácí aneb Devět životů Pabla Cuevase

- Filip Lefenda

Uhrál pouze čtyři gemy a dvouhra pro něj skončila, přesto svým vystoupením Indian Wells uchvátil. Řeč je o Pablu Cuevasovi, jenž v utkání s přemožitelem Tomáše Berdycha Hjonem Čongem odvrátil ve druhém setu osmifinálového střetnutí hned devět mečbolů. Není tak divu, že zkušeného Uruguayce začali na sociálních sítích bleskově přirovnávat k jistém zástupci zvířecí říše...

K jakému? No přece ke kočce! O té se přeci také říká, že má devět životů (i když testovat tuto teorii na vašich čtyřnohých miláčcích důrazně nedoporučujeme).

Cuevas zaznamenal v prvním setu jen jeden vyhraný gem, ve druhé sadě pak prohrával už 0:5 a nic nenasvědčovalo tomu, že by na sebe vítěz šesti singlových trofejí z turnajů ATP mohl upozornit jinak než tím, že schytá ostudný debakl. 

V závěru zápasu se ale přesto Jihoameričan alespoň na chvíli zmátořil, když v šestém gemu odvrátil hned sedm mečbolů soupeře. O dvě hry později pak Cuevas zlikvidoval další dva, a byť nakonec duel ztratil, dokázal alespoň na chvíli zvednout diváky ze sedadel. A to se cení!

Čong, jenž vítězstvím proti Cuevasovi zaznamenal už svůj patnáctý letošní triumf, vyzve ve čtvrtfinále Rogera Federera. Se světovou jedničkou, která ještě letos nenašla přemožitele, se talentovaný Korejec utkal na lednovém Australian Open, semifinále ale tehdy musel vinou bolestivých puchýřů vzdát.