Plíškovou zradilo v Indian Wells podání. Byla jsem mimo, smutnila po prohře

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková si semifinále turnaje v Indian Wells nezahraje. Česká jednička ve čtvrtek nestačila na Japonku Naomi Ósakaovou, s níž prohrála za hodinu a 19 minut jasně 2:6 a 3:6. Plíšková se trápila zejména na podání, které v zápase ztratila hned šestkrát, a po němž vyhrála jen 43 procent míčů.

Světová pětka vstoupila do zápasu tím nejhorším možným způsobem, když hned v prvním gemu ztratila servis. Ósakaová brejk potvrdila, o čtyři hry později navíc uspěla na příjmu podruhé. Vzápětí musela dvacetiletá Japonka odvracet první brejkovou hrozbu, avšak poradila si, a tak vedla rychle už 5:1.

Plíšková následně v maratonském gemu snížila na 5:2, to ale bylo z její strany všechno. Úvodní sada putovala po výsledku 6:2 na konto Ósakaové, ta ji završila vítězným bekhendem přesně na čáru.

Začátek druhého dějství byl nesmírně divoký. Plíšková do něj vstoupila opět ztraceným podáním, tentokrát ale dokázala Češka ihned reagovat a srovnat na 1:1. Následně se scénář opakoval ještě jednou – po dalších dvou brejcích platil stav 2:2. V páté hře si Plíšková konečně vyhrála servis a měla v tu chvíli mírně navrch.

Pak ale jako by někdo mávl kouzelným proutkem a bylo po utkání. Plíšková uhrála ve zbytku střetnutí dohromady už jen čtyři míče – po jednom v každém gemu – a prohrála po řadách chyb 2:6, 3:6.

Češka, jež v předešlých dvou letech došla shodně do semifinále, tak tentokrát končí už o kolo dříve, když hned šestkrát přišla o podání, nastřádala šest dvojchyb (oproti pěti esům) a uhrála na servisu jen 43 procent míčů.

„Dnes jsem byla tak trochu mimo,“ hodnotila svůj výkon Plíšková. Naomi hrála velmi dobře, skvěle jí fungoval forhend i bekhend. Já se naopak trápila na podání i příjmu, necítila jsem se dnes nejlépe,“ přiznala zklamaná Češka. „Byla jsem i trochu unavená, čekání na konec předchozího zápasu bylo opravdu dlouhé,“ dodala žena, pro níž turnaj skončil.

To Ósakaová získala po výhrách nad Šarapovovou a Radwaňskou další cenný skalp a zahraje si v Kalifornii jakožto první Japonka v historii semifinále turnaje Premier Mandatory. Soupeřkou jí bude světová jednička Simona Halepová.

BNP Paribas Open, Indian Wells (ženy, USA, 8 648 508 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Naomi Ósakaová (JPN, 44.) – Karolína Plíšková (5.) 6:2, 6:3