Sesterské derby pro Venus! Mladší Serenu porazila poprvé po čtyřech letech

- Jan Havlovic

Indian Wells vidělo již ve třetím kole takové „malé finále“, minimálně co se diváckého zájmu týče. Na centrálním dvorci se totiž střetly sestry Williamsovy. Fanoušci očekávali nervydrásající bitvu, ale rozdílná herní praxe slavných sester se projevila. Rozehranější Venus porazila svou mladší sestru Serenu po setech 6:3, 6:4.

Serena versus Venus. Na sesterské derby bylo v Indian Wells vyprodáno a u televizních obrazovek sledovaly tento duel miliony lidí po celém světě. Klání legend amerického ženského tenisu dopadlo tak trochu podle očekávání. Rozehranější Venus vyřadila svou úspěšnější sestru po výsledku 6:3, 6:4.

Na Sereně je stále znát herní výpadek způsobený mateřskou dovolenou. Vítězka klání však svou sestru pochválila. „Úroveň její hry byla vysoká. Bylo velmi těžké utkání ukončit,“ hodnotila vítězný duel sedmatřicetiletá Venus na tiskové konferenci.

První sadu opanovala díky proměněnému brejkbolu z šestého gemu Venus, ale ve druhém setu se začaly dít věci! Venus si vypracovala dvěma rychlými brejky vedení 3:0, které udržela až do výsledku 5:2. Poté šla sedminásobná grandslamová vítězka podávat na vítězství. Vypracovala si dokonce mečbol, ale ten neproměnila. Nadšený dav se těšil na zápletku!

Serena se poté nadechovala k obratu a za stavu 4:5 si při podání své sestry vypracovala dokonce brejkbol. Venus však dokázala najít odpověď a dvěma fiftýny v řadě měla rázem druhý mečbol v zápase. Druhou příležitostí už Američanka nepohrdla a zajistila si postup do osmifinále!

Vítězka 23 grandslamových trofejí sice po dvou vítězstvích neuspěla, ale s porážky si nedělala těžkou hlavu. „Nehrála jsem přes rok. Mám přes sebou ještě hodně práce a těším se na ní,“ řekla Serena na pozápasové tiskové konferenci.

Venus uspěla v sesterském souboji poprvé od roku 2014, kdy svou o rok mladší sestru porazila na turnaji v Montrealu. Celkově ale vyznívá vzájemná bilance lépe pro Serenu v poměru 17–12.