Konec vtípků! Halepová má konečně pořádné oblečení, vydělá si balík

- Tomáš Macák

Když v lednu řádila na australských tenisových kurtech, vše se zdálo být v naprostém pořádku. Při podrobnějším pohledu na Simonu Halepovou však k lehkému údivu u mnohých lidí došlo. Kde má na tenisových šatech sponzora? To byla častá otázka, která postupně přecházela do všemožných vtipů. Po přechodném období bez značky na „jejím těle“ přichází změna. Rumunka podepsala smlouvu s firmou Nike. A to poměrně lukrativní…

Pro různé firmy s oblečením jsou špičkoví tenisté a špičkové tenistky ideálním prostorem pro reklamu. Společnosti se přímo předhánějí v nápaditosti při vymýšlení designů pracovních mundúrů pro bílý sport. Simona Halepová na lednových turnajích ale nastupovala v naprosto nenápadných šatech.

Co by společnosti daly za to, aby mohly mít „svého“ člověka ve finále grandslamu. Simona Halepová však (a to ani na turnaji v Šen-Čenu, který začátkem roku vyhrála) nikomu reklamu nedělala. Její červený oděv totiž neobnášel jakoukoliv značku - zkrátka na začátku roku 2018 byla bez sponzora. Podle jejích slov si musela oblečení, v němž předváděla výborné výkony, pořídit přes internet.

Na sociálních sítích se tato, v dnešní době naprosto nevídaná situace, stala terčem mnoha vtipů.

Ty však netrvaly dlouho. Halepová na Twitteru oznámila, že má nového sponzora, kterým je společnost Nike. „Prostě to udělej. Tak jsem to prostě udělala,“ napsala šestadvacetiletá tenistka na svůj profil v návaznosti na známé heslo firmy „Just Do It“.

Už od února tak pobíhá – nejen – po kurtech s novým oblečením. A velmi se jí to vyplatí, protože díky zmíněnému sponzorovi si přijde ročně na 2 milióny dolarů (41 miliónů korun, pozn. red.).

V minulosti byla Halepová spojena s firmou Adidas.

Stále ještě čerstvý sponzor zatím Halepové na probíhajícím turnaji v Indian Wells přinesl štěstí jen z poloviny. Ve dvouhře sice porazila Kristýnu Plíškovou, ale po boku krajanky Beguové nezvládla debl. V něm prohrály s Květou Peschkeovou a její parťačkou Nicole Melicharovou.