Derby jako na houpačce! Sestry Plíškovy nestačily v bláznivém zápase na Hlaváčkovou

- Filip Lefenda

Zápas dvou poprvé nabídlo úvodní kolo čtyřhry v Indian Wells, které bylo z českého pohledu mimořádně atraktivní. Po téměř dvou letech spolu do deblu nastoupily sestry Plíškovy, které v minulosti ovládly tři turnaje WTA. Los se s nimi ale příliš nepáral – dvojčatům totiž přisoudil nejlepší českou deblistku Andreu Sestini Hlaváčkovou, která v Kalifornii startuje s novou parťačkou Monicou Niculescuovou.

Úvodní sadu začala na podání česká dvojčata, jak Karolína, tak i Kristýna ale svůj úvodní servis prohrála. Ve čtvrtém gemu se za stavu 40:40 hrála rozhodující výměna, kterou zvládlo lépe páté nasazené duo turnaje v čele s poslední vítězkou Turnaje mistryň Andreou Sestini Hlaváčkovou, a tak nabraly sestry Plíškovy rychle manko čtyř her.

Následně se vytáhlé Češky začaly rozkoukávat, byť musely ve zbytku setu čelit ještě jedné brejkové hrozbě, o servis už ale nepřišly. První set nicméně braly Sestini Hlaváčková s Niculescuovou.

Druhý set byl naprosto opačného ražení. Sestry Plíškovy ovládly úvodních pět gemů a útočily tak dokonce na kanára, ten ale Sestini Hlaváčková se svou parťačkou nakonec nepřipustila. Po snížení na 5:1 zaznamenaly mírné favoritky duelu brejk čistou hrou.

Drama se ale nekonalo. V dalším gemu totiž Češka s Rumunkou nevyužily vedení 40:15 a nakonec ztratily set skrze rozhodující výměnu.

Tajenku postupujících do osmifinále tak musel rozklíčovat až závěrečný supertiebreak, přičemž opět rozhodoval začátek. Sestini Hlaváčková s Niculescuovou vyhrály úvodní tři výměny a postupně svůj náskok navyšovaly.

Favoritky nakonec zvítězily přesvědčivě 10:4 a zahájily novou spolupráci postupem. V příštím kole si spolu zahrají o čtvrtfinále proti Japonce Aojamaové a Číňance Jang Čao-süan.

Pro sestry Plíškovy naopak čtyřhra, do níž spolu bok po boku nastoupily poprvé od předloňského června, skončila už v úvodním kole.

BNP Paribas Open, Indian Wells (ženy, USA, 8 648 508 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
KAR. PLÍŠKOVÁ, KR. PLÍŠKOVÁ – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, Niculescuová (ROU) 2:6, 6:2, 4:10