VIDEO: Neskutečná deblová výměna! Čtyřhra si zalouží pozornost, vyzývá Murrayová

- Jan Vojkůvka

Zápasy ve čtyřhře jsou nadále spíš v pozadí zájmu a na televizních obrazovkách se příliš nevyskytují. Jaká je to ovšem škoda prokázalo finále v mexickém Acapulcu, ve kterém Jamie Murray s Brunem Soaresem přehráli bratry Bryanovy i díky fenomenální výměně.

Tu na svém instagramovém profilu zveřejnil britský tenista Jamie Murray, který ji sám zakončil výborným zásahem u sítě. V průběhu dlouhé rozehry se ale měl co ohánět, aby ustál neskutečný tlak americké dvojice. Výměna měla všechno, co mít měla. Údery od základní čáry vystřídala přestřelka u sítě s šikovnými voleji i technickými míči. Prostor na chybu nebyl žádný.

 

Doubles at its best! ? ? ? #acapulco

Příspěvek sdílený Jamie Murray (@jamie__murray),Bře 3, 2018 v 9:56 PST

Radost z úspěchu syna, který nakonec se Soaresem dokráčel pro titul po výhře 7:6, 7:5, měla i Judy Murrayová. Na svém twitterovém účtu si posteskla, že čtyřhra není více součástí televizního vysílání a vyzvala ATP i stanici Sky Sports, aby s tím něco udělali.

„Geniální. Skvělá výměna. Sledovat čtyřhru je tak zábavné. Je základem klubových a školních soutěží. Škoda, že není více v televizi,“ vyjádřila se Murrayová a označila u svého příspěvku jak ATP, tak kanál Sky Sports.