Šafářová je stále nemocná, restart týmu Bucie se odkládá

- Filip Lefenda

Lucii Šafářovou stále trápí nemoc. Češka, která vinou viru odstoupila minulý týden z turnaje v Dubaji, se nepředstaví ani na prestižním zámořském podniku v Indian Wells, kde si měla po osmi měsících zahrát se svou standardní deblovou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Jako by jim nebylo přáno. Úspěšný deblový tým „Bucie“, jenž tvoří Lucie Šafářová spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, si musel dát od Wimbledonu pauzu. Američanka si na travnatém grandslamu nepříjemně pochroumala koleno a musela si tak na osm měsíců od soutěžního zápolení odpočinout.

Jak se zdravotní stav Mattekové-Sandsové lepšil, oznámila populární dvojice svůj návrat. Šafářová, která dosud letos nastupovala v páru s krajankou Strýcovou, se měla po bok americké parťačky vrátit na nadcházejícím podniku v Indian Wells. Tak se ale nakonec nestane.

Minulý týden odstoupila jednatřicetiletá Češka z podniku v Dubaji, kde ji skolil virus. „Doufám, že se brzy vrátím zdravá,“ přála si tehdy na twitteru světová deblová sedmička.

Nemoc ale tenistka původem z Brna stále ještě úplně nedoléčila, a tak se na prestižní akci, která v Kalifornii startuje za čtyři dny, nepředstaví. Před rokem spolu v Indian Wells pětinásobné grandslamové šampionky došly do semifinále, v singlu se pak Šafářová prodrala do třetího kola.

Nezbývá, než popřát rychlé uzdravení a těšit se na turnaj v Miami.