Nadal ruší březnové plány. Bolesti ho do Ameriky nepustí

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal si musí vzít další z řady zdravotních přestávek. Španělský tenista, který se tento týden odhlásil z turnaje v Acapulcu, vynechá také březnové Masters v Indian Wells a Miami.

Jen dva dny po odhlášení z turnaje v mexickém Acapulcu se světová dvojka Rafael Nadal rozhodl k dalšímu kroku, který mu má zajistit dostatečně silné zdraví před oblíbenou částí sezony.

„Zranění, které jsem utrpěl v Acapulcu před začátkem turnaje, je úplně stejné, jaké mě trápilo v Melbourne,“ napsal Nadal na svém facebookovém profilu. Připomněl tak problémy s kyčlí, kvůli kterým musel vzdát čtvrtfinálové utkání Australian Open proti Marinu Čiličovi.

„Kvůli tomu nebudu schopný hrát v Miami a Indian Wells. Bylo to velmi bolestivé rozhodnutí odhlásit se už z Acapulca a je velmi těžké nehrát ani ve Spojených státech. Budete mi chybět a udělám vše, co bude v mých silách, abych se sem vrátil v roce 2019,“ dodal Španěl.

Jednatřicetiletý Nadal nebude moci v Miami obhajovat účast ve finále a v Indian Wells postup do osmifinále. Společně se ztrátou bodů za neobhájení finále z Acapulca tak nemá návrat do čela světového žebříčku ve svých rukách. Stále se však může i přes svou absenci do vedení vrátit a to v případě, že Federer nedokáže navázat na své úspěchy z minulé sezony.

V Indian Wells Federer potřebuje postoupit do semifinále, aby udržel Nadala na druhém místě žebříčku. Každé další vítězství by mu pak usnadnilo pozici pro Miami, kde, pokud neuhraje v Indian Wells víc než semifinále, musí postup mezi nejlepší čtyřku zopakovat.