VIDEO: Naučte mě někdo, prosím, tweener! Ósakaová pobavila své fanoušky

- Tomáš Macák

Vždy, když „ho“ někdo předvede, publikum zahučí nenapodobitelným způsobem a po konci výměny následuje velký aplaus. Populární tweener, úder raketou do míčku v prostoru mezi nohami, se snažila vypilovat i japonská hráčka Naomi Ósakaová. Při tréninku se jí to však příliš nedařilo.

Čas na to, zahrát tento – při dobrém provedení – dechberoucí úder, přichází v momentě, kdy míček letí daleko za vás, často až na základní čáru, a přibíháte k němu zády k síti. Pak už stačí jeden – na první pohled – jednoduchý elegantní pohyb. O něj se při tréninku pokusila i dvacetiletá Naomi Ósakaová.

Tenistka, která se příznačně narodila v japonském městě Ósaka, předvedla spíše scénku jako z grotesky. Světle zelenou kouli takřka netrefila a málem při celém pokusu ještě upadla. „Může mě někdo, prosím, naučit, jak to dělat správně?“ ptala se se smutným smajlíkem navrch svých fanoušků momentálně 44. hráčka žebříčku.

 

Can someone please teach me how to do this correctly ?

Příspěvek sdílený Naomi Osaka 大坂なおみ (@naomiosakatennis),Úno 27, 2018 v 9:41 PST

Pokud by Japonka skutečně chtěla nějakého ověřeného učitele, měla by zajít za samotným švýcarským „hodinářem“ Federerem. Například v semifinálovém zápase s Novakem Djokovičem na US Open v roce 2009 to byla skutečně krásná a velmi přesná práce.

U žen se může poptat například u Rusky Darji Kasatkinové, která loni na turnaji v Torontu vystřihla proti Robertě Vinciové naprosto ukázkový úder. Ten měl navíc ohromnou razanci. 

Naomi Ósakaová se nyní připravuje na americkou tour. Naposledy se představila na akci v Dubaji, kde skončila ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Elinou Svitolinovou. V lednu si Japonka vylepšila své grandslamové maximum, když na Australian Open prošla až do čtvrtého kola. V něm ji vyřadila Simona Halepová.

V letošní sezóně zatím odehrála dvanáct zápasů, z nichž dokázala vyhrát osm střetnutí. Je poměrně zajímavé, že všechna dosavadní utkání Ósakaové v roce 2018 na okruhu WTA se rozhodla už ve dvou setech.