Rozzlobený Kyrgios: Potrestali by mě na šest let, soptí

- Radek Štohl

Nick Kyrgios se pro jednou zase zviditelnil. Dvaadvacetiletý tenista v úterý na svůj twitterový účet napsal štiplavý příspěvek, ve kterém se opřel do Darji Gavrilovové. Jeho krajanka v prvním kole turnaje v Acapulcu odhodila raketu a ta jen těsně minula podavače míčků. Gavrilovová z daného momentu vyvázla bez trestu, zatímco Kyrgios se domnívá, že by mu podobná situace jen tak neprošla.

Los mexického podniku přisoudil Gavrilovové do úvodního duelu Madison Brengleovou. Australská hráčka prohrála první set 4:6, v tom druhém ale vedla 3:1. V pátém gemu za stavu 30:40 odvracela brejkbol, do výměny se ale tenistky kvůli dvojchybě favoritky nedostaly. Třetí nasazená následující okamžik neustála a zlostně odhodila raketu k síti.

Po druhém zkaženém podání se zrovna pro balónek rozbíhal podavač míčků, kterého raketa naštěstí netrefila. Gavrilovová měla po incidentu štěstí, že nebyla potrestána či dokonce z utkání diskvalifikována.

Toho se s chutí chytil známý bouřlivák Nick Kyrgios. „Za podobné chování by mě potrestali na šest let. Následující měsíc bych navíc každý den zaplňoval novinové plátky a televizní kanály," nebral si servítky. V podobném duchu na Kyrgiose zareagovala i Coco Vandewegheová. „Dvojí metr je všude," odpověděla na jeho tweet.

Darja Gavrilovová celé utkání nakonec zvládla otočit a po výsledku 4:6, 6:3, 6:3 postoupila do osmifinále. Více než samotné vítězství se ale do zájmu dostal její zkrat při hodu s raketou.