Lucie se hlásí z Dubaje! Šafářová opět nechala nahlédnout do kočovného života tenistky

- Tomáš Macák

Především od doby, kdy se jejím koučem poprvé stal Rob Steckley, vystupuje Lucie Šafářová jako neoblomný extrovert. I proto ve spolupráci s Tennis Channel nechává své fanoušky pravidelně prostřednictvím videoblogů nahlédnout do života tenisové hráčky. Tentokrát se ozvala z Perského zálivu – konkrétně Dubaje. Vypadalo to tak, že nemůže být šťastnější, ovšem pak přišla viróza a předčasný konec…

„Dubaj není špatné místo na odpočinek mezi tréninky. Může to být ještě lepší?“ ptala se řečnicky u jednoho z dubajských bazénů Lucie Šafářová. Kamera provázela jednatřicetiletou tenistku i nadále. Proto mimo tréninku s fedcupovou parťačkou a bývalou světovou jedničkou Karolínu Plíškovou na záběrech nechybí ani zkouška flexibility prstů, kterou si vyzkoušela po boku Lukáše Dlouhého.

Tím ale bylo veselým chvilkám konec, protože pak už se Šafářová srovnávala v posteli s virózou, která ji předčasně vyřadila z dubajského turnaje. „Doufala jsem zde v lepší týden. Začalo to opravdu dobře,“ říkala česká hráčka v kontextu toho, že s Barborou Strýcovou ve čtyřhře postoupila do čtvrtfinále. Jenže pak se Šafářové nepovedl zápas ve dvouhře proti Caroline Garcíaové a jako na truc se k porážce přidala také nemoc.

„To jsou ty chvíle, kdy chcete být jen doma ve vaší posteli a k tomu u sebe mít maminku, která by vám přinesla čaj, a vůbec vás potěšila. Není ideální být sama na hotelovém pokoji,“ přemítala singlová finalistka z Roland Garros ze sezóny 2015.

„Doufám, že mi v dalších dnech bude lépe, abych byla připravená a napumpovaná do Kalifornie. Miluji Kalifornii, takže věřím v lepší zítřky,“ loučila se ve videu směrem k akci v Indian Wells Šafářová.