Svitolinová obhájila titul v Dubaji, ve finále nadělila kanára

- Filip Lefenda

Turnaj v Dubaji má staronovou vítězku. Stejně jako před rokem se ve Spojených arabských emirátech radovala Elina Svitolinová, která ve finále přehrála Rusku Darju Kasatkinovou a slaví jedenáctý titul v kariéře. Po úvodním setu, který skončil 6:4, nadělila v tom druhém světová čtyřka své protivnici dokonce kanára.

Překvapivá finalistka Kasatkinová vstoupila do utkání aktivně, když si hned ve druhém gemu vypracovala brejkovou příležitost. Tu ale nevyužila a o chvíli později toho hořce litovala. Ukrajinská favoritka v páté hře prolomila servis ruské soupeřky a náskok brejku už si po zbytek setu hýčkala.

Sadu mohla Svitolinová uzavřít za stavu 5:3 už na příjmu, ani jeden ze tří setbolů ale nevyužila. Psychiku světové čtyřky, která se netají touhou prodrat se až na nejvyšší stupínek ženského žebříčku, to ovšem nijak nezasáhlo – Ukrajinka dějství v dalším gemu doservírovala.

Jestliže byl první set poměrně vyrovnaný, ten druhý už byl takříkajíc „na jednu branku“. Svitolinová, která nemusela na podání odvracet jedinou brejkovou hrozbu, vyhrála všech šest gemů a uštědřila nešťastné Rusce kanára.

Po australském Brisbane tak získala třiadvacetiletá Ukrajinka svůj druhý letošní titul, celkově pak už jedenáctý v kariéře. „Neměla jsem od sebe tento týden žádná přehnaná očekávání. Chtěla jsem jít zápas od zápasu a teď tu opět držím trofej. Je to úžasné,“ pochvalovala si přímo na kurtu usměvavá vítězka, která v Dubaji triumfovala už před rokem.

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 623 485 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Elina Svitolinová (UKR, 4.) – Darja Kasatkinová (RUS, 24.) 6:4, 6:0