Olympijské medailistky v Dubaji končí, Šafářovou skolil virus

- Filip Lefenda

V Dubaji spolu měly odehrát poslední společný turnaj, vítěznou trofej si ale ze Spojených arabských emirátů Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou neodvezou. Prvně jmenovanou Češku skolil virus a z prestižního podniku tak musela odstoupit.

Šafářová informaci sdělila ve čtvrtek odpoledne na svém oficiálním twitteru. „Bohužel jsem chytla virus, i tak jsem ale v Dubaji strávila hezké chvíle. Doufám, že se brzy vrátím zdravá!“ vzkázala deblová světová sedmička.

V Dubaji jednatřicetiletá Češka vypadla ve dvouhře hned v úvodním kole, v němž nestačila ve dvou setech na sedmou hráčku světa – Francouzku Caroline Garcíaovou.

Mnohem větší ambice si mohla dělat Šafářová ve čtyřhře, kde měla tento týden odehrát poslední společný turnaj s krajankou Strýcovou. Celou misi zahájily úspěšně, když v prvním kole Češky přešly po výsledku dvakrát 6:4 přes deblové specialistky Atawovou a Grönefeldovou, ke čtvrtfinálovému klání proti dvojici Chao-čching Čan, Čao-süan Jang už ale nasazené trojky z výše zmíněného důvodu nenastoupí.

Spolupráce bronzových medailistek z Ria tak opět skončila. Na dalším turnaji v Indian Wells, který v Kalifornii startuje 7. března, už se Šafářová vrátí ke své tradiční parťačce Bethanii Mattekové-Sandsové, jež osm měsíců laborovala se zraněným kolenem.