WTA

Čekám, až se to vše otočí, věří Šafářová v úspěch

- Radek Štohl

Před téměř dvěma a tři čtvrtě lety dosáhla Lucie Šafářová největšího úspěchu ve dvouhře. Na French Open 2015 se zkušená tenistka dostala do finále, kde trápila i Serenu Williamsovou. Od té doby však v singlu výrazně neprorazila. V nedávném rozhovoru se Šafářová rozpovídala o tom, co jí k napodobení úspěchu chybí, nebo jak se zlepšila péče o hráče.

Čtvrtého dubna oslavila Šafářová jednatřicáté narozeniny. Aktuálně ve dvouhře uzavírá TOP 30, kde je pátou nejstarší hráčkou. Pomalu by tak její myšlenky na singl mohly upadat do pozadí, česká tenistka však o podobných věcech nechce ani slyšet.

„Celá kariéra je pro mě skvělá. Jsem šťastná, jak se věci doposud vyvíjely," stojí na tennisworldusa.org prohlášení Šafářové. „Tenis si užívám a stále v něm mám určité nesplněné sny a cíle, které mě pohánějí kupředu," pokračovala bývalá pátá singlistka světového žebříčku.

Do první pětky rankingu se dostala (poprvé 14. září 2015) převážně díky finálové účasti na Roland Garros v roce 2015, když v cestě porazila i Marii Šarapovovou či Anu Ivanovičovou. Také v současné době dokáže proti hráčkám z elitní desítky dosáhovat skvělých výkonů. „Hraji proti nimi skutečně dobře," přiznala.

„Bohužel však tato utkání prohrávám, ačkoliv se jedná o velmi těsné duely. Čekám pouze na moment, až se to vše otočí. Jakmile se vám to podaří, tak se do toho dostanete a pokračujete v tom. Doufám, že se tak brzy také stane," věří tradiční česká fedcupová reprezentatka.

Aktuálně je trendem si prodlužovat kariéry, zářným příkladem toho je Roger Federer. Jak danou situaci vidí Šafářová? „Vůbec by mi nevadilo, kdyby mi dal nějaké rady. Co se týče plánování a péče o své tělo, tak je velkým vzorem. Celkově se však ve fyzioterapii všechno vyvíjí. Průmysl nám pomohl se lépe starat o naše těla, díky čemuž máme šanci si prodloužit naše kariéry," uzavřela.